Foaia de rulada


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0198 (4)

Recunosc ca am o obsesie pentru rulade. E cel mai des pregatit desert in casa noastra. E foarte simplu si rapid de pregatit, ieftin, iar umplutura nu cunoaste limite. Pot fi dulci sau sarate.

Reusita unei rulade elastice care nu se rupe la rulare, consta in timpul petrecut in cuptor.

Daca se coace prea mult, se usuca si isi pierde elasticitatea. Astfel la rulare se rupe.

Nu se ruleaza rulada calda in prosop pudrat cu zahar.

Nu se foloseste praf de copt.

Se lasa la racit in tava.

 

  • Pentru 1 ou (marime L) , folosim 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 1 lingura faina. Folosesc o de lingura de 14 ml.

In tava de 37×27 cm folosesc 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri faina.

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Dupa ce avem o spuma tare, trecem la o lingura de lemn sau spatula de silicon si incorporam cele 5 galbenusuri. Urmatorul ingredient incorporat este uleiul. Iar la final faina cernuta care se adauga in 2-3 etape. Toate ingredientele se incorporeaza incet si cu miscari lente, sa nu se lase spuma.

Se uda hartia de copt si se stoarce bine de apa (e o metoda folosita de mine. Astfel hartia se muleaza mai usor in orice tava), se toarna aluatul si se niveleaza uniform.

Se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C. Pentru fix 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, iar dupa racire se elimina hartia de copt. Rezulta o rulada foarte foarte elastica.

DSC_0200 (5)  DSC_0204 (3)

 

  • Rulada de cacao : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 4 linguri faina, 1 lingura cacao. Pentru un gust mai intens de cacao, folositi 3 linguri faina si 2 linguri de cacao.

DSC_0195 (4)  DSC_0198 (4)

 

  • Rulada cu model : Reteta o gasiti AICI.

4

 

  • Aceasi reteta folosesc si pentru rulada sarata, doar inlocuiesc zaharul cu 1 si ½ lingurite de sare la 5-6 oua.

3  4  5

 

  • Rulada din albusuri : 4 albusuri (160g), 100g zahar, 100g faina, 5 linguri ulei(70ml)

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Cu o spatula se incorporeaza uleiul, iar la final faina cernuta, amestecand incet.

Se coace la 175grade C. pt 15 minute, in tava 37×27.

DSC_0001 (6)  DSC_0002 (5)

Comments

comments