Reteta pandispanului perfect care nu se lasa si nu face burta, am aflat-o de la Laura Adamache si suna asa:
Pt 1 ou, folosim 30g zahar, 30g faina.
In forma de 22-23cm diametru :
- Pandispan simplu : 6 oua, 180g zahar, 180g faina, un praf de sare.
- Pandispan cu cacao : 6 oua, 180g zahar, 160g faina, 20g pudra de cacao, un praf de sare.
Ouale intregi impreuna cu zaharul si praful de sare se mixeaza pentru 20 de minute pe viteza mare, pana cand compozitia se deschide la culoare si isi tripleaza volumul.
Faina cernuta se adauga in 3 transe si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari lente.
In cazul pandispanului cu cacao, se cerne impreuna cu faina. Aluatul se toarna in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade pt 25-30 minute. Dupa ce se racoreste putin, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru a taia pandispanul sau orice alt blat, folosesc acest fierastrau pentru blaturi.