Avand visini in curte care anual fac niste visine mari, zemoase, nu am de ales decat sa le congelez. Mai pregatesc si dulceata dar si compot. Dar marea majoritate ajung in congelator.
Prin aceasta metoda fructele se congeleaza individual si nu se strang in bulgari. E foarte usor de dezghetat chiar si 5-10 boabe. Raman la fel de carnoase si gustoase, fata de cele din magazin care de multe ori se „ofilesc”. Prin aceasta metoda congelez si fructe de padure.
Poza 1- Am spalat visinele si eliminat coditele, pe urma am spalat din nou.
Poza 2- Visinele fara samburi. Folosesc un dispozitiv de scos samburii din visine/cirese/masline, din inox.
Poza 3- Visinele aranjate in tava cu hartie de copt (ajuta sa nu se lipeasca de tava) , inainte de congelare.
Poza 4- Visinele dupa congelare.
Pozele 5/6- Visinele stranse si adunate in pungi ziplock.