Tort cu blat umed si orange curd


Print Friendly, PDF & Email

 

 

09

08

011

 

Ingrediente blat umed,19cm diametru:
57g unt
125ml apa
62ml ulei
30g cacao
150g zahar
140g faina cernuta
60ml iaurt grecesc
1 ou
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet(se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)

Preparare blat:

Untul,apa,uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita,pana se topeste untul.Se lasa sa se raceasca putin.

2
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta,peste care se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.

3    4

Se adauga oul,se amesteca,pe urma se adauga iaurtul,se omogenizeaza si la final bicarbonatul stins.

5
Se coace la 180 de grade Celsius pt 25-28 de minute.

Blatul este unul foarte fragil.Va recomand sa il taiati si manevrati cu grija.

Deasemenea,blatul si crema se pregatesc cu o zi in avans si se decoreaza a doua zi.

06
Orange Curd:
230ml suc de portocale proaspat stors
coaja de la 2 portocale
200g zahar(sau 100g daca nu il doriti foarte dulce)
4 oua
50g unt la temperatura camerei,taiat cubulete.

01

Cu un tel se amesteca bine toate ingredientele.

02

Pe urma se aseaza vasul pe bain marie si se amesteca constant pana se ingroasa crema.La mine a durat in jur de 25 de minute(poate dura pana la 45 de minute).

03

Dupa ce este gata,se aseaza o folie peste crema(sa nu se formeze crusta) si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.Se tine cateva ore sau peste noapte in frigider.

 04

05

Asamblare:

In primul rand eliminam „burta” blatului sa avem o suprafata dreapta,dupa care se taie in 3 felii subtiri(fiecare va avea aprox. 1 cm grosime) Pt a taia blaturile folosesc un fierastrau pentru taiat blaturi,dar se poate folosi si un cutit cu lama lunga.

DSC_24811

Crema se imparte in 2 si se intinde intre blaturi, folosind un pos sau o spatula.

07

 

010

 

Sursa.

Comments

comments