Ingrediente crema de vanilie:
3 galbenusuri
2 linguri faina
2 linguri amidon
400ml lapte
jumatate pastaie de vanilie
2 linguri miere.
Tarte5 buc:
130g biscuiti
65g unt topit
Fructe la alegere.
Tarte: Am pus in blender biscuitii,untul topit, si am mixat pana s-au sfaramat de tot. Am tapetat formele de mini tarte cu aluatul de biscuiti. Tartele se pun in congelator pentru 20 de minute.
Crema: Am pus la fiert laptele si bobitele din pastaie. Am amestecat galbenusurile cu faina si amidonul (va fi foarte gros si greu de amestecat). Pe urma am inceput sa torn laptele cald in fir subtire si amestecam energic cu un tel sa nu se formeze cocoloase (in caz de cocoloase se strecoara, pe urma se pune pe foc). Am turnat inapoi crema in oala in care a fiert laptele, l-am pus pe foc mic si amestecat mereu cu telul, pana s-a ingrosat(5-10 minute). Dupa ce l-am luat de pe foc si s-a racorit putin, am incorporate si cele 2 linguri de miere. Se lasa sa se raceasca complet.
In fiecare tarta asezam 2-3 linguri din crema de vanilie si se orneaza cu fructe.