Ingrediente:
1-2 pastravi
1 lamaie
rosii
frunze de busuioc
ulei de masline
1 cana orez
unt
ceapa
porumb
ardei rosu gras
fasii de zucchini
sare de mare
Pestele se curata de solzi. Se stropeste interiorul si exteriorul cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare de mare.
In interior se aseaza felii de rosii si lamaie, frunze de busuioc, se sigileaza in hartie de copt si se coace la 200 grade C. pentru 12-13 minute.
Intr-o tigaie se adauga un cub de unt, ulei de masline, ceapa taiata julienne, porumbul, putina apa si se lasa la inabusit sub capac pana se inmoaie ceapa. Am adaugat ardeiul tocat, fasiile de zucchini, sare de mare, unt, orezul fiert si am mai lasat pe foc pana s-a incalzit intreaga compozitie.
Pestele se poate servi si cu cartofi.
Se taie cartofii, se stropesc cu ulei de masline, sare de mare, boia, piper si se coc la 250grade C pentru 15 minute. Se porneste functia grill la capacitate maxima, si se lasa la rumenit pt 10-15 minute.
Macrou si cartofi copti.