Un preparat perfect pentru pitici mofturosi, sau cand doriti o masa fara carne. Legumele ies crocante si delicioase.
Ingrediente:
Dovlecei tineri
Cartofi
Morcovi
Ou
Faina
Pesmet
Sare de mare, piper, boia
Maioneza din lapte :
50 ml lapte
100ml ulei
1 lingurita mustar Dijon
sare de mare, piper alb
2-3 catei de usturoi
Toate ingredientele se pun intr-un pahar inalt si se omogenizeaza cu ajutorul unui blender vertical, pana se spumeaza. Dureaza aprox. 1-2 minute. Iese o maioneza foarte pufoasa.
Legumele se taie bastoane groase de un deget.
Dovleceii i-am sarat si lasat pe blat in jur de 10 minute, pe urma i-am tamponat cu hartie de bucatarie.
Morcovii si cartofii i-am pus in steamer pt aprox 20 minute, pana s-au facut aproape de tot.
Am tavalit legumele prin faina, ou batut si condimentat (sare de mare,boia,piper proaspat rasnit,usturoi granule,smantana) si la final pesmet.
Le-am aranjat in tava, am pulverizat cu ulei pe ambele parti si copt la 200grade pt aprox 25 minute, pana s-au rumenit.