Cum s-a nascut fantezia cu capsuni? Simplu 🙂
A venit mama la mine cu 3 kg de capsuni si am stiut ca nu va trece ziua fara ceva dulce. Era foarte cald afara asadar nu am vrut sa petrec mult timp in bucatarie. Ce se face repede? Pandispanul. O crema rapida? Mascarpone cu capsuni. Si uite asa am pregatit un desert nemaipomenit 🙂
Ingrediente:
Pandispan din 6 oua, dupa reteta de AICI.
500g mascarpone
300-400g capsuni
Miere dupa gust
Ciocolata
Nuca de cocos
Formele mari de muffins (10cm diametru) se tapeteaza cu hartie de copt/unt si faina si se umplu pe 3/4 cu aluatul de pandispan. Se coace la 175 grade pentru 15-20 de minute. Rezulta 8 buc.
Dupa ce se racesc se taie partea de sus si se scobeste miezul cu grija.
 Â
Crema: Se mixeaza mascarpone cu extractul de vanilie. Se adauga capsunile zdrobite cu furculita, miere dupa gust si se amesteca.
  Â
Barcutele de pandispan se umplu cu crema de mascarpone si se aseaza inapoi capacul.
Se topeste ciocolata pe baie de abur si se toarna deasupra prajiturilor, iar la final se presara nuca de cocos.
Din miezul scos din prajiturele am pregatit un desert la pahar pentru pitic.