Ingrediente:
200 grame zahar brut
165 grame faina
3/4 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 ou mare
1 banana pisata
120 ml apa calduta
60 ml lapte
60 ml ulei de floarea soarelui
¾ lingurita extract de vanilie
Pentru decor: 300g smantana pentru frisca, pastaie de vanilie, capsuni si struguri.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol mare se amesteca zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt bol se amesteca cu telul oul, banana pisata, apa, laptele, uleiul si extractul de vanilie.
Peste ingredientele solide se adauga ingredientele lichide si se omogenizeaza bine cu telul.Aluatul este unul destul de lichid.
Se imparte compozitia in forme de muffins umplute pe ¾ si se coc pt 20 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, pe urma se decoreaza cu smantana pentru frisca batuta spuma cu bobitele din pastaia de vanilie.
22 luni.