Inca mai gasim spanac proaspat in piete sau in gradina, asadar trebuie sa profitam.
Va prezint o tarta absolut delicioasa. Contine fulgi de ovaz, astfel avem o tarta crocanta. Iar combinatia de spanac, mozzarella, parmezan e nemaipomenita. Foarte aromat, gustos si la fel de bun chiar si reincalzit.
Ingrediente pt. tarta:
- 50g fulgi de ovaz
- 250g faina
- 160g unt rece taiat cuburi (82%)
- 8 linguri smantana/iaurt gras
Ingrediente pt. umplutura:
- 2-3 fire de ceapa verde tocata
- 600g spanac
- unt,ulei de masline
- 250g mozzarella
- 4 oua mari
- 400g smantana/iaurt gras
- 4 linguri parmezan ras (pt. umplutura)
- 4 linguri parmezan ras (pt. presarat deasupra)
- 2 lingurite oregano
- Sare, piper
Preparare tarta:
Fulgii de ovaz si faina se mixeaza in robot cu lamele atasate, pana se zdrobesc putin fulgii de ovaz.
Se adauga untul si se mixeaza pana se aseamana cu pesmetul.
Cu robotul pornit, adaugati smantana putin cate putin pana toate ingredientele sunt incorporate.
Intindeti aluatul (0,5cm) intre 2 hartii de copt.
Ungeti o forma de tarta de 28cm cu unt si asezati aluatul. Puneti tarta in congelator pentru 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 200grade C.
Inabusiti ceapa in putin unt si ulei de masline pentru 2-3 minute.
Adaugati spanacul, amestecati si puneti capacul. Lasati pe foc pana se inmoaie spanacul, amestecand ocazional. (aprox 5 minute)
Amestecati ouale, smantana, 4 linguri parmezan ras, oregano, sare, piper.
Luati spanacul de pe foc, puneti totul in strecuratoare si lasati sa se raceasca.
Intre timp coaceti tarta pentru 20 de minute.
Adaugati spanacul racit si mozzarella peste compozitia de oua si amestecati.
Turnati totul in tarta, presarati deasupra 4 linguri de parmezan ras si coaceti pentru 30-40 de minute.
Daca aveti o forma de tarta mai mica, puteti pregati si mini-tarte din compozitia ramasa.
Lasati sa se raceasca putin, pe urma se poate servi. Este incredibil de gustos si aromat.