Tarta cu spanac si mozzarella.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3159

DSC_3121

 

Inca mai gasim spanac proaspat in piete sau in gradina, asadar trebuie sa profitam.

Va prezint o tarta absolut delicioasa. Contine fulgi de ovaz, astfel avem o tarta crocanta. Iar combinatia de spanac, mozzarella, parmezan e nemaipomenita. Foarte aromat, gustos si la fel de bun chiar si reincalzit.

 

Ingrediente pt. tarta:

 

  • 50g fulgi de ovaz
  • 250g faina
  • 160g unt rece taiat cuburi (82%)
  • 8 linguri smantana/iaurt gras

Ingrediente pt. umplutura:

 

  • 2-3 fire de ceapa verde tocata
  • 600g spanac
  • unt,ulei de masline
  • 250g mozzarella
  • 4 oua mari
  • 400g smantana/iaurt gras
  • 4 linguri parmezan ras (pt. umplutura)
  • 4 linguri parmezan ras (pt. presarat deasupra)
  • 2 lingurite oregano
  • Sare, piper

Preparare tarta:

Fulgii de ovaz si faina se mixeaza in robot cu lamele atasate, pana se zdrobesc putin fulgii de ovaz.

DSC_3080 

Se adauga untul si se mixeaza pana se aseamana cu pesmetul.

DSC_3083  DSC_3096

Cu robotul pornit, adaugati smantana putin cate putin pana toate ingredientele sunt incorporate.

DSC_3097  DSC_3100  DSC_3101

Intindeti aluatul (0,5cm) intre 2 hartii de copt.

DSC_3103  DSC_3102 

Ungeti o forma de tarta de 28cm cu unt si asezati aluatul. Puneti tarta in congelator pentru 30 de minute.

DSC_3104  DSC_3105

Preincalziti cuptorul la 200grade C.

Inabusiti ceapa in putin unt si ulei de masline pentru 2-3 minute.

DSC_3106  DSC_3108

Adaugati spanacul, amestecati si puneti capacul. Lasati pe foc pana se inmoaie spanacul, amestecand ocazional. (aprox 5 minute)

DSC_3109  DSC_3110

Amestecati ouale, smantana, 4 linguri parmezan ras, oregano, sare, piper.

DSC_3107  DSC_3112

DSC_3113  DSC_3114

Luati spanacul de pe foc, puneti totul in strecuratoare si lasati sa se raceasca.

Intre timp coaceti tarta pentru 20 de minute.

DSC_3116

Adaugati spanacul racit si mozzarella peste compozitia de oua si amestecati.

DSC_3115  DSC_3117

Turnati totul in tarta, presarati deasupra 4 linguri de parmezan ras si coaceti pentru 30-40 de minute.

DSC_3118  DSC_3119

Daca aveti o forma de tarta mai mica, puteti pregati si mini-tarte din compozitia ramasa.

DSC_3135

Lasati sa se raceasca putin, pe urma se poate servi. Este incredibil de gustos si aromat.

DSC_3160

 

Sursa.

 

 

 

 

Comments

comments