O inghetata delicioasa, simpla, naturala. Dar trebuie planificata din timp, deoarece cuva aparatului se tine in congelator pentru 24 de ore.
Ingrediente:
2 banane mari,coapte
Zeama de lamaie
200ml smantana pentru frisca
400 ml lapte
4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
1 lingura extract de vanilie
In primul rand, cuva aparatului se lasa in congelator pentru 24 de ore.
Smantana pentru frisca se bate spuma.
Bananele se piseaza si se amesteca cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.
Se adauga peste smantana si se amesteca.
La final se adauga laptele, extractul de vanilie, zaharul si se omogenizeaza.
Se lasa in frigider pentru 4 ore.
Se scoate cuva din congelator si se pune in aparatul de inghetata. Se porneste si se toarna compozitia incet, prin deschizatura capacului.
Lasam aparatul sa isi faca treaba pentru 40 de minute. Rezulta o inghetata putin moale.
Se poate consuma ca atare, sau se pune in congelator pentru 2-3 ore.