Va prezint din nou o reteta senzationala cu piept de rata. Daca prima data am pregatit dupa indrumarea lui Gordon Ramsay, de data asta am urmat sfaturile lui Jamie Oliver, din emisiunea Gateste in 30 de minute cu jamie. Pieptul se prajeste in tigaie, fara adaos de ulei, si se servesc cu crutoane.
Ingrediente:
Piept de rata
sare de mare, piper proaspat rasnit
Pt. crutoane:
paine ciabatta
usturoi
piper rosu boabe
sare grunjoasa
oregano
rozmarin
ulei de masline
Intr-un mojar se piseaza usturoiul, sarea grunjoasa, piperul rosu, oregano, rozmarin, ulei de masline.
Pieptul de rata se scoate din frigider cu 30 de minute inainte si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se cresteaza pielea (fara sa taiem carnea), se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat rasnit.
Se pune in tigaia rece cu pielea in jos.
Se aprinde focul (mediu) si se aseaza o farfurie + o greutate pe carne (eu am optat pt mojar).
Se prajeste asa pt 3 minute, dupa care se da jos grautatea cu farfuria si se lasa la prajit in continuare pt alte 5 minute. Se intoarce carnea si se prajeste 5 minute, pana e frumos rumenit pe ambele parti. Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca, pe urma se poate servi.
Crutoane:
Tava se stropeste cu ulei de masline.
Painea se taie felii de 1 cm, se aranjeaza in tava, se stropesc cu ulei de masline si se ung cu amestecul din mojar.
Se coc la 230 grade pana se rumenesc putin (5-7 minute)