Piept de rata si crutoane.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2220 DSC_2231

 

Va prezint din nou o reteta senzationala cu piept de rata. Daca prima data am pregatit dupa indrumarea lui Gordon Ramsay, de data asta am urmat sfaturile lui Jamie Oliver, din emisiunea Gateste in 30 de minute cu jamie. Pieptul se prajeste in tigaie, fara adaos de ulei, si se servesc cu crutoane.

 

Ingrediente:

Piept de rata

sare de mare, piper proaspat rasnit

Pt. crutoane:

paine ciabatta

usturoi

piper rosu boabe

sare grunjoasa

oregano

rozmarin

ulei de masline

 

Intr-un mojar se piseaza usturoiul, sarea grunjoasa, piperul rosu, oregano, rozmarin, ulei de masline.

DSC_2198  DSC_2199

Pieptul de rata se scoate din frigider cu 30 de minute inainte si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

DSC_2195
Se cresteaza pielea (fara sa taiem carnea), se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat rasnit.

DSC_2204  DSC_2207

Se pune in tigaia rece cu pielea in jos.

DSC_2209 

Se aprinde focul (mediu) si se aseaza o farfurie + o greutate pe carne (eu am optat pt mojar).

DSC_2210

Se prajeste asa pt 3 minute, dupa care se da jos grautatea cu farfuria si se lasa la prajit in continuare pt alte 5 minute. Se intoarce carnea si se prajeste 5 minute, pana e frumos rumenit pe ambele parti. Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca, pe urma se poate servi.

DSC_2213  DSC_2217

 

Crutoane:
Tava se stropeste cu ulei de masline.

DSC_2200  DSC_2196 DSC_2197
Painea se taie felii de 1 cm, se aranjeaza in tava, se stropesc cu ulei de masline si se ung cu amestecul din mojar.

DSC_2201  DSC_2202
Se coc la 230 grade pana se rumenesc putin (5-7 minute)

DSC_2216

DSC_2221

 

Comments

comments