Batoanele sunt o nebunie! As manca zilnic, servit cu un sos de usturoi si nimic altceva. Crocante la exterior datorita crustei, si moi, cremoase in interior. Piticul de 2 ani e mare amator de bastonase.
Reteta e cat se poate de simpla. Avem nevoie de:
Dovlecei tineri
Oua
Faina
Pesmet
Seminte: dovleac, floarea soarelui, in susan
Sare de mare piper, boia
Smantana
Ulei pentru pulverizat
Dovleceii se taie bastoane de 1 deget grosime (cu tot cu seminte si coaja), se sareaza si se lasa 10 minute in farfurie sa transpire. Se tavalesc prin faina, ou batut si condimentat cu sare, piper, boia, smantana si la final prin pesmetul amestecat cu seminte.
Se aranjeaza in tava (fara sa se atinga dovleceii), se pulverizeaza cu ulei si se coc la 200 grade C pentru 20-25 de minute.
Sunt nemaipomenit de gustosi si creeaza dependenta!
Pofticiosul la 21 de luni.