Tarta cu ciocolata si caramel sarat.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4723

 

DSC_4702

DSC_4716

 

 

O tarta dulce-sarata minunata. Chiar daca dureaza mult prepararea ei, va asigur ca merita 🙂

 

Ingrediente aluat tarta, 23cm diametru:

160g faina

30g migdale macinate

30g pudra de cacao

50g zahar

1/4 lingurita sare

110 g unt rece taiat cuburi

1 lingura extract de vanilie

1 ou

1 lingura apa foarte rece

 

Ingrediente caramel:

300 g zahar

120ml apa

120ml smantana dulce pentru frisca

70 g unt

1 lingurita sare de mare

 

Ingrdiente ganache:

120ml smantana dulce pentru frisca

120g ciocolata amara

 

Extra:

Sare de mare grunjoasa

 

Metoda de preparare:

Aluatul de tarta:  In vasul robotului adaugati faina, migdalele macinate, pudra de cacao, zaharul si sarea.

DSC_4638  DSC_4639

DSC_4640

Mixati pana se amesteca bine toate ingredientele. Adaugati untul rece si mixati pana intreaga compozitie se aseamana cu pesmetul.

DSC_4641

Adaugati oul, extractul de vanilie si mixati de cateva ori. La final se adauga apa, se omogenizeaza, pe urma se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa in frigider pentru  1 ora.

DSC_4642  DSC_4643

Intre 2 hartii de copt intindeti aluatul de 0.5 cm grosime, apoi transferati aluatul in forma de tarta (in cazul meu o forma cu inel) si decupati marginile.

DSC_4645   DSC_4646   DSC_4648

Lasati in frigider pentru 30 de minute. Impungeti aluatul cu o furculita, asezati o bucata de  hartie de copt deasupra si turnati orez, boabe de fasole uscata sau greutati speciale pentru tarte.

DSC_4649

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C. pentru 15 minute. Eliminati hartia de copt si mai coaceti pentru alte 10-15 minute. Lasati aluatul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

DSC_4680  DSC_4682

 

Preparare caramel: Intr-o oala de inox puneti zaharul impreuna cu apa,

DSC_4650  DSC_4653

si lasati la fiert pe foc mediu (fara sa amestecati in oala), pana se inchide la culoare. Dureaza in jur de 10-15 minute.

DSC_4655  DSC_4658

Luati oala de pe foc, adaugati smantana, pe urma transferati inapoi pe foc si continuati sa gatiti pentru 1-2 minute, amestecand mereu cu o lingura de lemn.

DSC_4659   DSC_4660   DSC_4664

Luati de pe foc, adaugati untul, sarea si amestecati bine pana avem un caramel fin.

DSC_4667   DSC_4670   DSC_4673

Lasati sa se raceasca putin, apoi turnati peste aluatul de tarta si lasati in frigider pentru 2-3 ore.

DSC_4684  DSC_4686

 

Preparare ganache: Puneti smantana pe foc mic pana se infierbanta, pe urma turnati peste ciocolata si lasati asa pentru 1 minut.

DSC_4689  DSC_4690

La final amestecati bine pana se transforma intr-un sos fin si  lucios.

DSC_4691  DSC_4692

Turnati ganache-ul peste caramel si lasati in frigider pentru 2-3 ore.

DSC_4693  DSC_4698

Inainte de servire presarati tarta cu sare de mare grunjoasa si decorati cu fructe.

Pofta buna 🙂

 

DSC_4740

DSC_4744

 

Sursa.

Comments

comments