Chiftele de zucchini cu galbiori.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_5296

 

Ingrediente:

3-4 zucchini mici

250g galbiori

2-3 linguri ulei de masline

3 catei de usturoi

100g branza cremoasa de vaci

5 linguri parmezan ras

4-5 linguri pesmet

1 ou

Sare, piper

Pesmet amestecat cu susan

 

Preparare: Zucchini se spala si se dau pe razatoarea mare.

DSC_5197

Galbirorii se taie cuburi mici. Ambele ingrediente se adauga in tigaie si se lasa pe foc amestecand mereu, pana se evapora apa.

DSC_5198  DSC_5199

Se lasa sa se raceasca complet. Peste legumele racite se adauga oul, uleiul de masline, parmezanul, branza, usturoiul pisat, pesmetul, sare si piper.

DSC_5200  DSC_5201

Daca compozitia este prea moale, se mai adauga pesmet.

Cu palmele usor umede formam chiftelele si le tavalim prin amestecul de pesmet cu susan.

DSC_5202

Se aseaza chiftelele in tava, se pulverizeaza cu ulei si se coc la 220 grade pentru 20 minute sau pana se rumenesc usor.

DSC_5203  DSC_5205

Se servesc reci sau calde.

 

Sursa.

Comments

comments