Candy Bar


Print Friendly, PDF & Email

DSC_0531

Primul meu Candy Bar realizat pentru botezul unui baietel absolut superb pe care il iubim.Le multumesc nasilor nostri de cununie pt aceasta ocazie si pt increderea acordata ca voi reusi sa potolesc poftele dulci a 50 de persoane.

In 2 zile de munca si ajutor pretios din partea sotului,am reusit sa termin totul.

Cand am ajuns la restaurant si am vazut masa plina de bunatati si cat de frumos aratau toate……nu mai incapeam in rochie…..de mandrie 😀

Recunosc ca am stat si am pazit candy bar-ul dar numai pentru a urmari reactiile invitatilor.Toti plecau cu farfuriile pline de prajiturele.Daca nu le placeau nu reveneau pentru aprovizionare nu?

La cum a aratat masa dupa plecarea invitatilor (a se intelege ca a disparut aproape tot),eu zic ca m-am descurcat binisor.

As mai face asa ceva? Cu siguranta.

In continuare va las cu pozele si retetele.

Am pregatit asa:

1. Cake pops-70 buc.

14 13

12 10

11

Reteta:

3 banane.

1/4 cana iaurt/lapte batut (60ml)

2 lingurite extract de vanilie (10ml)

2 cani faina (260g)

1 lingurita bicarbonat de sodiu.

1/2 lingurita praf de copt.

1 lingurita scortisoara.

1/4 cana cacao.(25-30g).

4 linguri apa fierbinte.

130g unt moale.

1 cana zahar (200g).

2 oua mari.

Decor:3 tablete de ciocolata cu lapte primola,

3 tablete de ciocolata alba primola,

bombonele colorate

 

Intr-un bol se amesteca banana pisata,iaurtul si extractul de vanilie.In alt bol se cern impreuna faina,bicarbonatul,praful de copt si scortisoara.Se spumeaza untul moale cu zaharul.Se adauga un ou iar dupa ce s-a omogenizat se adauga si urmatorul(va avea aspect taiat).Robotul se muta pe viteza mica si se adauga cate o lingura din amestecul de banane si unul din amestecul de faina pana se termina intreaga compozitie.

Intr-un bol mai micut se omogenizeaza pudra de cacao si apa fierbinte.Se imparte compozitia de banane in 2 parti egale si in unul dintre ele se adauga amestecul de cacao.

1

Se pulverizeaza cu ulei aparatul de cake-pops si se pune cate o lingurita din fiecare amestec(trebuie sa fie putin cu varf). Se coace pt 8 minute.Partea cursa pe langa se curata cu un cutit,dupa ce s-au racit.

2 3

Am topit ciocolata pe baie de abur.

5 6

Am scufundat capetele betelor in ciocolata topita si am infipt in „bomboanele”.Am lasat 10 minute in suport,in frigider,sa se intareasca ciocolata.

DSC_0225 7

Se scufunda fiecare cake pop in ciocolata si se loveste putin batul sa cada excesul de ciocolata.

8 9

Se presara deasupra bombonele colorate si se lasa la racit in suport,in frigider.

Nota:Daca nu aveti aparat special pt cake-pops,se coace pt 40-45 minute,la 175grade C.Dupa racire se sfarama aluatul intre degete si se amesteca cu catevea linguri(3-4) de crema de branza/mascarpone/gem/dulceata.Trebuie sa se poata modela bilute din aluat fara sa se sfarame sau sa alunece de pe bat.Daca aluatul este prea uscat se sfarama(mai are nevoie de branza).Daca vor aluneca de pe bat,inseamna ca sunt prea grele si s-a adaugat prea multa branza(mai trebuie adaugat blat).Dupa ce se formeaza bilutele,se tin in congelator pt 20 de minute,pe urma se incepe cu decorarea lor.

sursa de inspiratie: pinchofyum.com

 

2. Rulada girafa cu lapte condensat si visine.2 buc

DSC_0597

Prima rulada:Pentru dungile albe avem nevoie de 1 ou,1 lingura zahar,1 lingura ulei,1 lingura faina.

Am batut albusul spuma cu zaharul. Cu o spatula am incorporat cu miscari lente galbenusul, pe urma uleiul, iar la final faina cernuta. Am pus totul in pos si am trasat dungi pe hartia de copt.Am asezat tava in congelator pt 20 de minute.

Intre timp am pregatit blatul de cacao:

4 oua,4 linguri zahar,4 linguri ulei,3 linguri faina,1 lingura cacao.

Am batut albusurile spuma cu zaharul.Pe urma cu o spatula din silicon se incorporeaza pe rand si cu miscari lente galbenusurile, uleiul,iar la final faina si cacaoa cernute impreuna.

Am scos tava din congelator si am turnat aluatul de cacao.Am copt la 175 grade pt fix 15 minute. Se lasa rulada sa se raceasca complet (nu se ruleaza). Dupa racire se elimina hartia de copt.

Metoda si poze explicite gasiti AICI.

A doua rulada:Pentru dungile de cacao avem nevoie de 1 ou,1 lingura zahar,1 lingura ulei si 1 lingura cacao.

Pt aluatul alb: 4 oua,4 linguri zahar,4 linguri ulei,4 linguri faina.

Se pregateste dupa aceasi metoda descrisa mai sus.

11021515_1560011607592799_9065781258709205274_n

Marime tava:36 cm lungime,27 cm latime.

 

Crema:

400 ml smantana pt frisca

300g lapte condensat

200 ml. lapte cald

2 lingura/20g gelatina granule,

2 lingurita extract de vanilie.

Gelatina se lasa la hidratat in apa rece pentru 10 minute,se topeste pe baie de abur si se amesteca cu laptele cald.Se toarna laptele condensat intr-un bol,se adauga gelatina cu laptele si se amesteca.La final se adauga smantana batuta spuma, extractul de vanilie si se omogenizeaza cu un tel.Se tine 15-20 minute crema la frigider apoi se imparte in doua.

Ruladele racite se ung cu crema (partea fara model),la una din capete se aseaza visinele una langa alta si se ruleaza cat mai strans.

DSC_0203 (3)

Se inveleste in folie alimentara si se tine in frigider peste noapte.

 

3.Mini cheesecakes cu dulceata din fructe de padure,50 buc.

56

Ingrediente crema de branza:

1,5 kg branza cremoasa de vaci,la temperatura camerei (pilos)

750ml smantana pt frisca

2 batoane de vanilie

20g(2 plicuri) gelatina granule

Zahar dupa gust.

50 buc biscuiti digestivi cu scortisoara.

 

Dulceata din fructe de padure:

1,5 kg fructe de padure(capsuni,zmeura,afine rosii,afine negre,visine,mure,)

50g zahar

Am pus pe foc mic fuctele congelate cu zaharul si am amestecat din cand in cand in oala,pana s-a ingrosat dulceata.Dureaza aprox 40-50 de minute.Se lasa sa se raceasca complet.

1 2

 

Preparare crema de branza:

Se lasa gelatina la hidratat in apa rece.

Smantana se bate spuma impreuna cu zaharul.

Se mixeaza putin branza de vaci pe urma se adauga bobitele din pastaia de vanilie,smantana pt frisca si se mixeaza 1-2 minute.Optional se mai adauga zahar dupa gust.Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca.In gelatina se adauga 2-3 linguri din crema de branza,se amesteca apoi se incorporeaza totul in restul cremei.

3

Se ung formele din silicon cu putin ulei,se pune 1 lingura din crema de branza si se tine in frigider pt 20 de minute.

In mijlocul cremei se adauga 1 lingurita de dulceata apoi 1 lingura din crema de branza si deasupra se aseaza un biscuite digestiv.

4

Se tine in frigider peste noapte.A doua zi se scufunda formele in apa fierbinte pt cateva secunde si se rastoarna pe un platou.

Se decoreaza cu dulceata si rodii.

 

4.Mini tarte cu crema de vanilie si crema de ciocolata.

3

2 1

 

Ingrediente:

100 bucati mini-tarte (din lipsa de timp am cumparat coji gata facute)

Crema de vanilie si crema de ciocolata:

9 galbenusuri

900ml lapte

150g zahar tos

60g faina

60g amidon

2 pastai de vanilie

nutella

Se pune laptele pe foc cu bobitele din pastaie pana se infierbanta compozitia.Cu un tel se amesteca galbenusurile cu zaharul.Pe urma se incorporeaza faina cu amidonul cernute impreuna.Se toarna in fir subtire laptele cald in compozitia de galbenusuri,amestecand mereu cu telul.Se transfera totul inapoi in oala in care a fiert laptele si se fierbe pe foc mic amestecand mereu cu un tel,pana se ingroasa crema.Dureaza in jur de 5 minute.

Crema astfel obtinuta se imparte in doua.In jumatate se incorporeaza cateva linguri pline de nutella(sau ciocolata rupta bucati),se amesteca si se lipeste folie direct pe crema.La fel se lipeste o folie si pe crema de vanilie.Facem asta sa nu se formeze crusta.Lasam ambele creme sa se raceasca complet.Inainte de utilizare se mixeaza cu mixerul sa redevina cremoase.

Cojile se umplu cu crema de vanilie,crema de ciocolata si se decoreaza cu fructe la alegere.Eu am optat pentru fructe de padure.

 

5.Whoopie pies 50 de buc.

DSC_0544

Ingrediente:

180 g unt

300g zahar

2 linguri zahar vanilat

1 lingurita sare

6 oua

300 g faina

4 lingurite praf de copt

300g fulgi de cocos.

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Cu robotul pe viteza mare se mixeaza ouale,sarea,zaharul tos si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Cu robotul pe viteza medie se toarna in fir subtire untul topit.

Se amesteca faina,praful de copt,fulgii de cocos si se adauga treptat in compozitie,cu robotul pornit pe cea mai mica viteza.Optional se imparte compozitia si se adauga coloranti.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite se pun gomoloate din aluat(la distanta de 2 cm).Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 12 minute.

AICI gasiti poze cu intreg procesul de preparare al prajiturelelor.

Dupa racire le-am umplut cu crema de vanilie,crema de ciocolata,crema de mascarpone.

 

6. Cupcakes in jur de 50 buc,de 3 feluri.

hrrthtrh

Cupcakes cu vanilie:

113 grame unt la temperatura camerei

130 grams zahar tos

3 oua

1 lingura extract de vanilie

Coaja rasa de la 1 lamaie

195 grame faina

1 si 1/2 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

60 ml lapte

Intr-un bol se amesteca faina,coaja de lamaie,sarea si praful de copt.Se spumeaza untul si zaharul pt cateva minute.Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare iar la final extractul de vanilie(va avea un aspect taiat).Cu robotul pornit pe viteza mica se adauga amestecul de faina si laptele in 3 etape.Se umplu formele de muffins pe ¾ si se coc la 180 de grade pt 17-18 minute.

1  2

Reteta de pe joyofbaking.http://www.joyofbaking.com/VanillaCupcakes.html

Cupcakes cu ciocolata:

50 grame cacao

240 ml apa fierbinte

175 grame faina

2 lingurite praf de copt

1/4 sare

113 grame unt la temperatura camerei

200 grams zahar tos

2 oua mari

2 lingurite extract de vanilie

Se amesteca pudra de cacao cu apa fierbinte pana se omogenizeaza.Se lasa sa sa raceasca complet.In alt bol se amesteca faina,praful de copt si sarea.

Se spumeaza untul cu zaharul pt cateva minute.Se adauga ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, iar la final extractul de vanilie(va avea un aspect taiat).Se adauga faina si se mixeaza pana se incorporeaza complet.La final se adauga amestecul de cacao si se incorporeaza cu ajutorul unui tel.

1

Se umplu formele de muffins ¾ si se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 17-18 minute.

Dupa racire am facut o gaura in mijlocul cupcakes-urilor si am umplut cu dulceata din fructe de padure.

Reteta joyofbaking.http://www.joyofbaking.com/ChocolateCupcakes.html

 

Cupcakes cu banane si cacao

Intr-o cana gradata se omogenizeaza bine:

1 ou

1 banana pisata

120ml apa calduta

60ml lapte

60ml ulei

1 lingurita extract de vanilie

-In 2 boluri se amesteca:

100g zahar tos

65g faina

15g cacao

½ lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonat

Un praf de sare

Si

100g zahar tos

80g faina

½ lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonat

Un praf de sare.

Lichidul din cana gradata se imparte egal intr-e cele doua boluri.Totul se omogenizeaza cu un tel.In forme de muffins se adauga cate 1 lingura din amestecul alb,apoi unul din amestecul de cacao si tot asa pana se umplu formele pe ¾.Se coc la 180 de grade pt 20 de minute.

KJBBVHJGHC

Reteta joyofbaking.http://www.joyofbaking.com/cupcakes/BananaChocolateCupcakes.html

Creme folosite pentru ornat:  

Crema de mascarpone: 250g mascarpone si 250g nutella.Se omogenizeaza cu mixerul.Se tine in frigider pentru 30 de minute.

Crema de branza:500g crema de branza,200g smantana pt frisca batut spuma cu zahar,½ lingura gelatina hidratata si topita pe baie de abur.

Se mixeaza branza cu smantana pt frisca iar la final se adauga si gelatina.Optional se imparte crema si se adauga coloranti.Se tine in frigider in jur de 20 de minute pana se ingroasa crema.

 

Comments

comments