Aveam prin frigider 1kg de piersici foarte coapte si moi, care s-au transformat rapid intr-o prajitura delicioasa. A fost ocazia perfecta sa incerc un mousse de piersici. Ca si topping, am optat pentru ciocolata cu lapte si fulgi de migdale.
Ingrediente blat, 26cm:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
3-4 linguri mac
Ingrediente mousse de piersici:
800g piersici bine coapte, curatate de coaja si samburi.
200g smantana dulce pentru frisca
Zahar pudra sau miere dupa gust
20g gelatina granule
Topping:
100g ciocolata cu lapte topita pe baie de abur
100g fulgi de migdale
Preparare blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Pe urma cu o spatula/lingura de lemn se incorporeaza cu grija galbenusurile, uleiul iar la final faina cernuta si macul.
Aluatul se imparte in mod egal intr-e 2 tavi de 26cm diametru, si se coc la 175 grade C. pentru 15-16 minute.
Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.
Preparare mousse: Piersicile se pun in blender si se toaca. Eu am preferat sa las si bucati de fructe, dar daca nu doriti, tocati pana se transforma in piure.
Smantana pentru frisca se bate spuma. AICI aveti si un mic ajutor.
Frisca se incorporeaza in piureul de piersici si se adauga zahar pudra/miere dupa gust.
Separat se pregateste gelatina (dupa instructiunile de AICI) si se incorporeaza in crema de piersici.
Fulgii de migdale se aseaza in tava si se pun in cuptorul preincalzit la 200g C. pentru 4-5 minute sau pana se rumenesc usor.
Asamblare: Intr-o tava cu inel (sau un bol in cazul meu) se aseaza un blat, se toarna mousse-ul de piersici si deasupra se aseaza al 2-lea blat.
Se topeste ciocolata pe baie de abur si se intinde 50g peste blat.
Deasupra ciocolatei se presara fulgii de migdale apoi restul de ciocolata topita.
Se lasa in frigider peste noapte.
Pofta buna 🙂