Iubesc snitelul de pui pregatit astfel, cu seminte de susan….in cuptor binenteles. Iar orezul ramane garnitura mea preferata. Gasisem in Lidl sofran si a trebuit sa cumpar 2 cutiute sa il pot incerca. Un preparat rapid si foarte usor de pregatit.
Avem nevoie de:
Fasii din piept de pui
Sare de mare, piper, boia
Oua
Faina
Pesmet
Seminte de susan
1 cana orez
Cateva firicele de sofran
Unt
Sare de mare, piper alb.
Sos: Iaurt, mustar cu portocale, usturoi pisat.
In primul rand punem orezul la fiert in apa rece ( 1:1). Dupa ce a fiert, aruncam totul intr-o strecuratoare si clatim sub jet de apa rece.
Sofranul se lasa la hidratat in putina apa fierbinte pentru 15 minute.
Se topeste untul intr-o tigaie,
se adauga orezul, sare de mare, piper alb, sofranul cu tot cu lichid si se amesteca.
Garnitura este gata.
Snitele: Pieptul de pui se condimenteaza cu sare de mare, piper, boia.
Se tavalesc intai prin faina, apoi prin ou batut (condimentat dupa bunul plac) si la final prin pesmet amestecat cu susan.
Se aseaza in tava si se pulverizeaza cu ulei pe ambele parti. Se coc la 230 grade pentru 15 minute.
Pentru sos: Amestecati iaurtul, mustarul cu portocale si usturoiul pisat.
Pofta buna 🙂