Snitel din piept de pui la cuptor, cu garnitura de orez cu sofran.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2407

Iubesc snitelul de pui pregatit astfel, cu seminte de susan….in cuptor binenteles. Iar orezul ramane garnitura mea preferata. Gasisem in Lidl sofran si a trebuit sa cumpar 2 cutiute sa il pot incerca. Un preparat rapid si foarte usor de pregatit.

 

Avem nevoie de:

Fasii din piept de pui

Sare de mare, piper, boia

Oua

Faina

Pesmet

Seminte de susan

1 cana orez

Cateva firicele de sofran

Unt

Sare de mare, piper alb.

Sos: Iaurt, mustar cu portocale, usturoi pisat.

 

In primul rand punem orezul la fiert in apa rece ( 1:1). Dupa ce a fiert, aruncam totul intr-o strecuratoare si clatim sub jet de apa rece.

DSC_2393

Sofranul se lasa la hidratat in putina apa fierbinte pentru 15 minute.

DSC_2387 DSC_2388 DSC_2389 DSC_2394

Se topeste untul intr-o tigaie,

DSC_2395

se adauga orezul, sare de mare, piper alb, sofranul cu tot cu lichid si se amesteca.

DSC_2396  DSC_2397  DSC_2398

Garnitura este gata.

Snitele: Pieptul de pui se condimenteaza cu sare de mare, piper, boia.

DSC_5204  DSC_2378

Se tavalesc intai prin faina, apoi prin ou batut (condimentat dupa bunul plac) si la final prin pesmet amestecat cu susan.

DSC_2382

Se aseaza in tava si se pulverizeaza cu ulei pe ambele parti. Se coc la 230 grade pentru 15 minute.

DSC_2392  DSC_2399

Pentru sos: Amestecati iaurtul, mustarul cu portocale si usturoiul pisat.

DSC_2400  DSC_2401

 

Pofta buna 🙂

DSC_2411

Comments

comments