Tort tricolor cu jeleu de piersici.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_5907

DSC_5910

Un tort pregatit cu mare drag pentru aniversarea primului anisor al unui prichindel minunat. La multi ani Mihnea :*

Ingrediente blat umed:

114g unt

250ml apa

125ml ulei

60g pudra de cacao

300g zahar

280g faina

120ml iaurt 10% (puteti folosi smantana)

2 oua

1/2 lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)

 

Ingrediente mousse da vanilie:

6 galbenusuri

600ml lapte

100g zahar

40g faina

40g amidon

1 pastaie de vanilie

+

200ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

10g gelatina granule

 

Ingrediente jeleu de piersici:

900g piersici fara samburi curatate de coaja

Zahar brut/ miere dupa gust

1 lingura extract de vanilie

20 g gelatina granule

 

Mod de preparare: Blatul se coace intr-o forma cu inel de 26cm. Poze si metoda cu intreg procedura gasiti aici.

DSC_4166

Pregatiti crema de vanilie din galbenusuri, zahar, lapte, faina, amidon si pastaia de vanillie dupa metoda descrisa aici. Lasati crema sa se raceasca complet. Bateti spuma smantana pentru frisca impreuna cu zaharul.

DSC_4167  DSC_4168

Frisca se adauga peste crema de vanilie si se omogenizeaza.

DSC_4169

Separat pregatiti gelatina dupa metoda descrisa aici, dupa care o adaugati peste crema de vanilie si se amesteca.

DSC_4171

Blatul se niveleaza (in caz ca a facut „burta” ), si se pune in jurul lui inelul de la forma in care s-a copt. Se toarna mousse-ul de vanilie, se lipeste folie direct pe crema si se tine in frigider pentru 1 ora.

DSC_5876xx  DSC_5879

Intre timp pregatim jeleu de piersici. Piersicile se aseaza in blender impreuna cu zaharul/ mierea, extractul de vanilie si se mixeaza pana se transforma in piure.

DSC_5868  DSC_5869

Separat se pregateste gelatina dupa metoda de aici, se toarna in piureul de piersici si se amesteca. Se scoate tortul din frigider, se elimina folia si se toarna deasupra jeleul de piersici.

DSC_5880  DSC_5881

Se transporta cu grija in frigider si se lasa la racit peste noapte.

Atat 🙂

DSC_5892 DSC_5914

 

Se poate pregati si sub forma de prajitura. Blatul se decupeaza cu ajutorul inelelor de patiserie,

DSC_4102

se toarna crema de vanilie,

DSC_4123

se lipeste folie si se pune in frigider. La final se toarna jeleul de piersici si se tine in frigider peste noapte.

DSC_4128

 

Pofta buna 🙂

DSC_4142

Comments

comments