Trifle.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2653

DSC_2657

DSC_2654

Ce este un trifle? Eu as spune un tort construit intr-un bol de sticla. E nemaipomenit de gustos, usor de pregatit si gata mancat in aproximativ 1 ora. Recunosc ca l-am pregatit cand eram in plin sezon de capsuni, dar uitasem ca nu l-am postat pe blog. Dar nici o grija, capsunile se pot inlocui cu alte fructe.

Ingrediente crema:
500g mascarpone
400g iaurt 10%
1 baton de vanilie
Miere dupa gust.

 

Pt 4 blaturi de 26 cm diametru.
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina

 

Extra:

Visine din compot/dulceata sau proaspete

Capsuni

 

DSC_2634  DSC_2645

Preparare crema: Toate ingredientele se pun intr-un bol si se mixeaza. Crema se tine in frigider pana pregatim blaturile.

DSC_2640  DSC_2641  DSC_2644

Preparare blaturi: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Cu o spatula se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final faina cernuta. Se amesteca incet, sa nu se lase aluatul.
Folosind un cantar, se imparte compozitia egal intre 4 tavi de aceasi marime (tapetate cu hartie de copt)

DSC_2631

si se coc blaturile in cuptorul preincalzit  la 175 grade pt 15 minute.Eu am avut 2 tavi, asadar am copt cate 2 blaturi deodata.

DSC_2627  DSC_2628

Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

DSC_2630

Asamblare, in vas de 26cm diametru.
Pe fundul vasului se pune un blat, pe urma 1/4 din crema, visine, iarasi blat si continuam pana se termina blaturile si crema.

DSC_2648

La final am ornat cu capsuni taiate in 4, dar puteti folosi de exemplu piersici, nectarine, caise,prune…..ca tot e sezonul lor.

Pofta buna va doresc 🙂

DSC_2660

 

Comments

comments