Numele este cat se poate de potrivit pentru preparatul acesta. Am deschis frigiderul si am inceput sa scot:
1 ardei kapia
Salam chorizo
Carnat afumat
1 zucchini micut
1 pahar mazare fiarta
10-12 rosii cherry
1 capatana de usturoi curatat
Ulei de masline
Sare, piper
Pe langa toate astea, mai avem nevoie de spaghete. Eu am folosit spaghete negre cu cerneala de sepie.
E minunata la gust. Daca va plac fructele de mare, cu siguranta o sa va placa si spaghetele respective 🙂
In primul rand punem apa la fiert pentru paste, si intre timp ne apucam de restul. Intr-o tigaie incapatoare punem 2 linguri de ulei de masline si usturoiul taiat felii. Amestecam de cateva ori pe urma adaugam rondele de carnati si chorizo.
Lasam pe foc 5 minute amestecand mereu, apoi adaugam rosiile taiate in 4 si continuam sa gatim totul pe foc mediu pana se zdrobesc rosiile si se transforma in sos.
Adaugam kapia taiat felii subtiri si lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Urmeaza sa adaugam mazarea fiarta, feliile subtiri de zucchini (folositi dispozitivul de curatat cartofi) si amestecam incet de cateva ori.
Intre timp s-au fiert si pastele al dente (nu se clatesc cu apa),
asadar le adaugam in tigaie impreuna cu sare, piper si amestecam cu un cleste.
Pranzul sau cina este gata. Pofta buna 🙂