Vargabéles sau budinca de taitei cu branza de vaci.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_5950

Varianta fara crusta.

DSC_0425

 

Cel mai des pregatit desert la noi in casa, datorita sotului care e innebunit dupa budinca de taitei. Reteta e putin diferita fata de cele obisnuite, datorita merelor adaugate in compozitie si datorita crustei din biscuiti. Dar va promit ca este un desert minunat.

Ingrediente:

700g branza cremoasa de vaci (am folosit pilos)

200g taitei lati

4 oua

30g zahar vanilat

110g zahar

200g iaurt 10%

3 linguri unt topit.

2 mere mici,taiate cubulete

100g stafide sau merisoare

 

Crusta:

100g biscuiti digestivi cu scortioara

2 linguri unt topit

 

Preparare: In bolul robotului adaugam branza, zaharul, zaharul vanilat, 4 galbenusuri, iaurtul, 3 linguri de unt topit si omogenizam.

DSC_2289  DSC_2292

Adaugam pastele fierte, stafidele sau merisoarele, merele si amestecam bine.

DSC_2293  DSC_2294  DSC_2295

La final incorporam si cele 4 albusuri batute spuma cu un praf de sare.

DSC_2296

Ca sa pregatim crusta, trebuie doar sa adaugam biscuitii si untul topit in robot cu lamele atasate si sa mixam totul pana se zdrobesc biscuitii.

DSC_2291

Tapetam o tava medie cu hartie de copt, turnam amestecul de paste si branza, iar deasupra presaram crusta.

DSC_2297  DSC_2298

Se coace la 180 grade pt 40 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, pe urma se poate taia.

Pofta buna 🙂

 

Varianta cu merisoare.

DSC_2302

 

 

 

Sursa.

Comments

comments