Varianta fara crusta.
Cel mai des pregatit desert la noi in casa, datorita sotului care e innebunit dupa budinca de taitei. Reteta e putin diferita fata de cele obisnuite, datorita merelor adaugate in compozitie si datorita crustei din biscuiti. Dar va promit ca este un desert minunat.
Ingrediente:
700g branza cremoasa de vaci (am folosit pilos)
200g taitei lati
4 oua
30g zahar vanilat
110g zahar
200g iaurt 10%
3 linguri unt topit.
2 mere mici,taiate cubulete
100g stafide sau merisoare
Crusta:
100g biscuiti digestivi cu scortioara
2 linguri unt topit
Preparare: In bolul robotului adaugam branza, zaharul, zaharul vanilat, 4 galbenusuri, iaurtul, 3 linguri de unt topit si omogenizam.
Adaugam pastele fierte, stafidele sau merisoarele, merele si amestecam bine.
La final incorporam si cele 4 albusuri batute spuma cu un praf de sare.
Ca sa pregatim crusta, trebuie doar sa adaugam biscuitii si untul topit in robot cu lamele atasate si sa mixam totul pana se zdrobesc biscuitii.
Tapetam o tava medie cu hartie de copt, turnam amestecul de paste si branza, iar deasupra presaram crusta.
Se coace la 180 grade pt 40 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, pe urma se poate taia.
Pofta buna 🙂
Varianta cu merisoare.