La ultima vizita in Lidl, m-am ales cu niste smochine delicioase. Cateva s-au mancat ca atare, dar binenteles am pregatit si un desert simplu si gustos.
Ingrediente tarta:
200g biscuiti (am folosit biscuiti digestivi cu ovaz)
100g unt
sau
Umplutura:
4 oua
250g mascarpone
150g zahar pudra
1 lingura extract de vanilie
1 lingurita coaja de portocale
50g migdale macinate
2-3 smochine taiate in 8
Fructe de padure (optional)
Preparare: Biscuitii se pun in robot cu lamele atasate si se zdrobesc.
Se topeste untul, se adauga peste biscuitii zdrobiti si se omogenizeaza.
Compozitia se adauga intr-o tava de tarta de 26cm si se taseaza foarte bine. Se lasa in frigider pana pregatim umplutura.
Daca optati pentru foietaj, se tapeteaza forma cu foietaj si se lasa in frigider.
In bolul robotului se adauga ouale intregi, mascarpone, zaharul pudra si se mixeaza pentru 5 minute pana obtinem o crema fina.
Adaugam pe urma extractul de vanilie, coaja rasa de portocale, migdalele macinate si mixam pentru 1 minut pe viteza mica. Umplutura este gata 🙂
Scoatem forma din frigider, turnam umplutura si aranjam deasupra smochinele.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-40 minute sau pana capata o culoare aurie. Se poate servi calda sau rece.
Deoarece eu am folosit o forma de tarta mai mica, mi-a mai ramas niste umplutura. Asadar am tapetat 4 forme mici de tarta cu foietaj, am asezat deasupra zmeura, mure, coacaze si le-am copt pentru 30 de minute.
Este un desert foarte usor de pregatit si destul de rapid. Va recomand cu incredere 🙂