Paste cu sos gorgonzola si piper rosu.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_6893 copy

Trebuie sa recunosc ca nu este un preparat pe placul tuturor, dar oricine iubeste branza cu mucegai…… va indragi acest preparat. O cina ultra-rapida, cu putine ingrediente.

Pentru 2 portii:

250g paste la alegere

150g gorgonzola

250ml smantana dulce

1 capatana de usturoi feliat subtire

Boabe de piper rosu

Ulei de masline extravirgin

DSC_6881 copy

Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare si intre timp ne apucam de sos.

Adaugam o lingura ulei de masline in tigaie, punem pe foc si adaugam feliile de usturoi.

DSC_6883 copy

Lasam pe foc mic pentru 1-2 minute cat sa se inmoaie putin usturoiul, pe urma adaugam gorgonzola taiat cubulete.

DSC_6884 copy

Dupa ce se topeste branza, se adauga smantana dulce si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

DSC_6886 copy

Se lasa sosul la fiert pentru 4-5 minute. La final adaugati piper rosu prospat rasnit si amestecati.

DSC_6888 copy  DSC_6889 copy

Sare nu am mai pus deoarece gorgonzola e destul de sarata. Daca va ramane sos, a doua zi se pune pe foc mic si se adauga 1-2 linguri de smantana dulce sau lapte.

Trebuie sa recunosc ca este sosul meu preferat pentru paste. Data viitoare voi urma exact reteta lui Adi Hadean si voi servi pastele alaturi de niste ciuperci coapte la cuptor.

DSC_6896 copy

 

Sursa.

Comments

comments