Empanadas cu branza cu mucegai (brie si camembert), ton, rosii uscate.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_6977

DSC_6970

Vai cat sunt de buni. Aluatul este foarte gustos si seamana cu foietajul, doar ca se prepara foarte usor. Pentru umplutura puteti opta intre dulce sau sarat. De data asta eu am ales o umplutura sarata. Preferatele mele……cele cu brie si camembert.

Ingrediente aluat:

220g unt (82%) rece

300g faina

1 praf de sare

180g smantana sau iaurt gras

Umplutura: Branza Camembert, Brie, Ton, Rosii uscate.

Ou batut pentru uns, seminte de susan si mac.

DSC_6939

Mod de preparare: In robotul de bucatarie cu lamele atasate adaugati faina, untul taiat cubulete, praful de sare si mixati pana aveti o compozitie nisipoasa.

DSC_6927  DSC_6928

Adaugati smantana si mixati cateva secunde pana aveti un aluat omogen.

DSC_6929  DSC_6930

Rasturnati aluatul pe masa de lucru, adunati totul intr-o bila (fara sa framantati prea mult la el), inveliti-l in folie alimentara si lasati in frigider timp de 2 ore.

DSC_6933  DSC_6935

Pudrati masa de lucru cu faina si intindeti o foaie de 3-4 mm. Decupati cercuri din aluat folosind un pahar sau un dispozitiv special si adaugati in mijloc umplutura.

DSC_6940  DSC_6949

Ungeti cu ou batut pe margini si sigilati aluatul (va puteti folosi si de o furculita).

DSC_6951  DSC_6952

La final se ung deasupra cu ou batut, se presara cu seminte de susan, mac, putina sare de mare si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C. pentru 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie.

DSC_6956  DSC_6961

Pofta buna 🙂

 

DSC_6981

 

Sursa.

Comments

comments