Cheesecake marmorat.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7014

Cea mai gustoasa prajitura cu branza….Cheesecake. De data asta cu coacere si marmorat.

Ingrediente:

250g biscuiti digestivi (eu am folosit cu fulgi de ovaz)

100g unt topit

1kg branza cremoasa (goldessa, pilos, philadelphia)

5 oua

200g zahar

80ml smantana pentru frisca

1 lingura extract de vanilie

100g ciocolata copita sau nutella

Preparare: Preincalziti cuptorul la 160grade C. Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu peretii detasabili. Tocati biscuitii in robotul de bucatarie cu lamele atasate, adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare.

DSC_6995  DSC_6996  DSC_6997

Folosindu-va de un pahar tasati bine biscuitii in tava. Este foarte important sa tasati biscuitii cat mai aproape de margini, sa evitati curgerea cremei. Coaceti biscuitii pentru 12 minute pe urma lasati sa se raceasca complet.

DSC_6998  DSC_6999  DSC_7000

In robotul de bucatarie adaugati branza, ouale, zaharul, smantana dulce, extractul de vanilie si mixati pana se omogenizeaza totul si rezulta o crema fina (e posibil sa fie destul de lichida compozitia dar este in regula).

DSC_7001  DSC_7002

Scoateti 1/3 din compozitie (aprox 600ml) si adaugati ciocolata topita sau nutella.

DSC_7003

Turnati crema alba peste blatul de biscuiti, iar la final adaugati si crema de branza cu ciocolata.

DSC_7004  DSC_7005  DSC_7006

Introduceti in cuptorul preincalzit la 175 grade C.  si coaceti pentru 15 minute, pe urma scadeti temperatura la 120grade C (fara sa deschideti cuptorul). si coaceti pentru alte 60 de minute. Scoateti cheesecake-ul din cuptor si lasati pe blat sa se raceasca de tot. Se serveste doar a doua zi dupa ce a stat peste noapte in frigider.

DSC_7011

 

Sursa.

 

 

Comments

comments