Deja se stie cat de mult iubesc eu ruladele 🙂
Ingrediente:
Pt. dungi: 1 oua, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 1 lingura cacao.
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri faina
Crema: 500g mascarpone, 2 linguri zahar pudra, 1 lingura extract de vanilie , visine din compot.
Preparare: 1 albus de ou se bate spuma cu 1 lingura de zahar. Incorporam cu grija galbenusul, pe urma uleiul si la final pudra de cacao cernuta. Punem compozitia intr-un pos si trasam cercuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in congelator pana pregatim compozitia pentru rulada.
Separam cele 5 oua si batem albusurile spuma cu zaharul
Cu o spatula incorporam cu grija galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta.
Â
Amestecam incet sa nu se lase spuma. Scoatem tava din congelator, turnam compozitia deasupra dungilor si coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 15 minute.
Lasam sa se raceasca in tava, pe urma eliminam hartia de copt. NU se ruleaza in prosop cald!
Rezulta o foaie de rulada foarte elastica.
Pregatim si crema: Mixam branza mascarpone cu zaharul pudra si extractul de vanilie.
Intindem crema peste foaia de rulada complet racita, asezam deasupra visinele din compot si rulam cat mai strans.
 Â
Invelim in folie alimentara si lasam in frigider 2-3 ore. Gata. Asta a fost tot.
Pofta buna sa aveti 🙂