Ingrediente tort 15cm diametru.
250 ml apa
100 g. unt
Un praf de sare
1 lingurita zahar
130 g faina cernuta
3 oua
Crema de vanilie:
6 galbenusuri
600ml lapte
100g zahar tos
40g faina
40g amidon
1 pastaie de vanilie
Pregatiti crema de vanilie dupa metoda de aici.
Ganache: 70ml smantana pentru frisca, 100g ciocolata alba. Smantana se pune pe foc mic pana se incalzeste. Se toarna peste ciocolata rupta bucatele si se lasa asa pt 2-3 minute. La final se amesteca si se lasa pe blat pana pregatim tortul. Mai avem nevoie de zmeura pentru decor.
Preparare blaturi: Se pun la fiert apa, untul, sarea si zaharul pe foc mediu.
Cand incepe sa fiarba compozitia se adauga faina toata deodata si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se desprinde aluatul de pe margini. Gatiti in continuare pe foc mic si amestecati mereu timp de 2-3 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet amestecand din cand in cand.
Dupa ce ajunge la temperatura camerei adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare si nu adaugam urmatorul ou pana nu s-a incorporat bine cel de dinainte. Trebuie sa avem un aluat lucios, fara cocoloase. Aluatul se pune intr-un pos cu varf gros si rotund.
Pe o bucata de hartie de copt desenati cercuri de 15 cm diametru si le umpleti cu aluat. Se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15 minute, pe urma se scade temperatura la 150C si se coc in continuare pentru 8-10 minute, fara sa se deschida usa cuptorului.
Se lasa sa se raceasca complet. Blaturile s-au deformat putin, asadar am taiat din margini sa le fac mai „aratoase”. Intindeti crema de vanilie intre foi, deasupra turnati ganache-ul si decorati cu zmeura.