In primul rand pregatim crema de ciocolata si crema de vanilie(pe care o pregatim cu 400 ml lapte in loc de 300ml).
Crusta(36 buc):
50 g zahar
40 g unt moale
50 g faina
Se omogenizeaza ingredientele cu ajutorul unei furculite. Optional se imparte compozitia si se adauga colorant.
Am format bilute mici din aluat pe care le-am aplatizat sub forma de cercuri pe o plansa din silicon pentru macarons. Dar se poate intinde compozitia intre 2 folii de plastic si se decupeaza cercuri mici care se tin in congelator pana pregatim aluatul pt choux.
Sursa crusta:blog.marie-pierre-c.com
Reteta Choux(50 buc):
250 ml apa
100 g. unt
Un praf de sare
1 lingurita zahar
130 g faina cernuta
3 oua
Se pun la fiert apa,untul,sarea si zaharul pe foc mediu.Cand incepe sa fiarba compozitia se adauga faina toata deodata si se amesteca energic cu telul pana se omogenizeaza si se desprinde aluatul de pe oala.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet amestecand din cand in cand.
Dupa ce ajunge la temperatura camerei adaugam cate un ou pe rand amestecand bine dupa fiecare si nu adaugam urmatorul ou pana nu s-a incorporat bine cel de dinainte.
Cu ajutorul unui pos cu varf rotund sau o lingurita se fac forme rotunde in tava la o distanta de 5 cm.
Deasupra se aseaza cate un cerc congelat si se apasa putin sa se aplatizeze.
In cuptorul preincalzit la 200 grade se coc pt 15 minute.
Apoi se scade temperatura la 150 grade si se mai coc pt 8-10 minute.Nu se deschide deloc usa cuptorului!
Am folosit o duza/dui pt a umple choux-urile cu crema de vanilie si crema de ciocolata.Sau se pot taia in doua si se umple cu crema.
Sursa choux:alexjuncu.ro