Inca o reteta Rachel Allen vazuta pe Paprika Tv zilele trecute. O prajitura foarte parfumata si crocanta datorita migdalelor.
Ingrediente:
- 100 g unt 82%
- 225 g ciocolata alba (am folosit milka)
- 175 g zahar brut
- 1 ou batut
- 2 banane pisate cu furculita
- 1 lingura extract de vanilie
- 225 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1⁄4 lingurita sare
Kranz de migdale
- 100 g zahar
- 100 g migdale intregi cu tot cu coaja
Preparare:
Intai pregatin kranz-ul. Intr-un vas de inox adaugati zaharul, migdalele si gatiti pe foc mediu pana se topeste de tot zaharul si capata o culoare aurie.
La nevoie doar miscati vasul, fara sa amestecati in el.
Dupa ce s-a caramelizat zaharul tapetati o tava cu hartie de copt, turnati compozitia si lasati sa se raceasca complet.
La final adaugati totul in blender si tocati.
Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti untul si ciocolata alba intr-un bol mare de inox pe care il asezati peste alt vas mai mic in care se afla 2 degete de apa.
Topiti astfel compozitia pe foc mic (bain-marie/baie de abur). La mine inevitabilul s-a intamplat si s-a taiat ciocolata, dar m-am descurcat. Am luat bolul de pe foc si am inceput sa amestec pana toata ciocolata s-a strans intr-un loc si s-a separat de unt. Pe urma am pus inapoi bolul pe baie de abur si am inceput sa amestec constant. Incet incet untul s-a incorporat in ciocolata si si-a revenit. A durat in jur de 10 minute.
Peste ciocolata topita adaugati zaharul, oul, bananele, extractul de vanilie si amestecati.
Adaugati si kranz-ul.
La final incorporati faina,praful de copt si sarea cernute impreuna.
Turnati aluatul intr-o forma (28×23) tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru 30-35 minute sau pana capata o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet in tava, pe urma scoateti si portionati.
Pofta buna 🙂