Biscuiti cu fulgi de ovaz si vanilie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7665

Primul preparat la care a participat intens si piticul de 2,5 ani. El a ales formele si a decupat biscuitii. Era atata de fericit si de incantat de formele de biscuiti pe care le alegea cu mare grija din cutie……. A fost o experienta minunata pentru amandoi. Cu siguranta o vom repeta 🙂

Ingrediente:

100g unt 82%, moale

80g zahar pudra

140g fulgi de ovaz

180-190g faina

1 ou

1 lingurita rasa praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

Un praf de sare

Mod de preparare: In robot cu lamele atasate, adaugati fulgii de ovaz si mixati pana se zdrobesc aproape de tot.

DSC_7619

Adaugati faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea si mixati cateva secunde.

DSC_7620

La final se adauga oul, untul, extractul si se mixeaza pana avem o compozitie compacta, nelipicioasa.

DSC_7622  DSC_7623  DSC_7625

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de aprox 1cm, se decupeaza biscuitii si se aseaza in tava.

DSC_7631  DSC_7635

Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 de minute. Sunt foarte gustosi 🙂

DSC_7639

 

 

Comments

comments