Din acest tort ne-am delectat in seara de craciun. A fost ocazia perfecta sa experimentez cu o mirodenie noua. Tonka sunt niste boabe negre, iar aroma lor este nemaipomenita, o combinatie intre vanilie si migdale. Se pot comanda de pe magazinele online de mirodenii.
Ingrediente blat umed 22cm:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2 lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge chiar inainte de a fi adaugat in compozitie)
Pregatiti blatul umed de cacao dupa metoda descrisa aici (click pe link). Dupa coacere lasati 10 minute pe blat sa se racoreasca pe urma eliminati inelul si permiteti blatului sa ajunga la temperatura camerei. Transferati pe urma in frigider pentru 2-3 ore.
Ingrediente crema:
400g crema de branza (aflata la temperatura camerei)
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata alba
2 boabe de tonka
80g picaturi de ciocolata neagra (pastrati cateva pentru decor)
Preparare crema: Smantana pentru frisca se bate spuma, pe urma se adauga crema de branza, boabele de tonka rase si se mixeaza pentru cateva secunde.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi, se ia vasul de pe foc si se amesteca constant in ciocolata pana se racoreste si ajunge la temperatura camerei.
Se adauga pe urma peste amestecul de branza cu smantana si se mixeaza la viteza mica pentru cateva secunde, doar pana se incorporeaza ciocolata.
La final adaugati picaturile de ciocolata neagra si amestecati cu ajutorul unei spatule. Tineti crema in frigider pentru 1-2 ore.
Asamblare: Taiati blatul in 3 si intindeti crema (pastrati cateva linguri pentru decor) peste blaturi, eu m-am folosit de un pos si un dui cu varf rotund.
Decorati cu crema pastrata si picaturi de ciocolata.