Naked cake cu Tonka, ciocolata alba si crema de branza.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8269

DSC_8319

DSC_8299

Din acest tort ne-am delectat in seara de craciun. A fost ocazia perfecta sa experimentez cu o mirodenie noua. Tonka sunt niste boabe negre, iar aroma lor este nemaipomenita, o combinatie intre vanilie si migdale. Se pot comanda de pe magazinele online de mirodenii.

DSC_8235

Ingrediente blat umed 22cm:

114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2  lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge chiar inainte de a fi adaugat in compozitie)

Pregatiti blatul umed de cacao dupa metoda descrisa aici (click pe link). Dupa coacere lasati 10 minute pe blat sa se racoreasca pe urma eliminati inelul si permiteti blatului sa ajunga la temperatura camerei. Transferati pe urma in frigider pentru 2-3 ore.

DSC_8260

Ingrediente crema:

400g crema de branza (aflata la temperatura camerei)

200ml smantana pentru frisca

200g ciocolata alba

2 boabe de tonka

80g picaturi de ciocolata neagra (pastrati cateva pentru decor)

DSC_8231

Preparare crema: Smantana pentru frisca se bate spuma, pe urma se adauga crema de branza, boabele de tonka rase si se mixeaza pentru cateva secunde.

DSC_8232  DSC_8236

Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi, se ia vasul de pe foc si se amesteca constant in ciocolata pana se racoreste si ajunge la temperatura camerei.

DSC_8237

Se adauga pe urma peste amestecul de branza cu smantana si se mixeaza la viteza mica pentru cateva secunde, doar pana se incorporeaza ciocolata.

DSC_8238  DSC_8239

La final adaugati picaturile de ciocolata neagra si amestecati cu ajutorul unei spatule. Tineti crema in frigider pentru 1-2 ore.

DSC_8240  DSC_8242

Asamblare: Taiati blatul in 3 si intindeti crema (pastrati cateva linguri pentru decor) peste blaturi, eu m-am folosit de un pos si un dui cu varf rotund.

DSC_8264  DSC_8265

Decorati cu crema pastrata si picaturi de ciocolata.

DSC_8277

DSC_8307

 

 

Comments

comments