Pui umplut cu naut.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8339

DSC_8341

In ultima perioada m-am tot uitat pe paprika tv in speranta sa gasesc retete potrivite pentru masa de craciun si revelion. Salvarea mea a fost Gordon Ramsay. Va prezint un pui umplut cu naut absolut minunat. E pentru prima data cand folosesc naut, dar cu siguranta nu va fi ultima.

Ingrediente:

1 pui de aprox 2kg.

150g unt 82%, la temperatura camerei

1 capatana de usturoi curatat

Sare de mare, boabe de piper rosu

Salvie, patrunjel verde, tarhon

Ulei de masline extravirgin

1 cana naut

Ardei iute (eu nu am folosit)

1 lamaie

Cimbru

5-6 catei de usturoi necuratate, taiate in 2

Preparare: In primul rand pregatim nautul care se pune la fiert pe foc mediu in apa cu sare. Dupa ce da in clocot mai lasam la fiert pentru 10 minute, stingem focul si punem capacul. Nautul se lasa la hidratat pentru 1 ora.

DSC_8323  DSC_8331

Intre timp pregatim untul aromat. Usturoiul curatat, sarea, piperul, salvia, patrunjelul si tarhonul se transforma in pasta cu ajutorul unui mojar sau blender.

DSC_8325  DSC_8326

Se adauga peste untul moale si se amesteca.

DSC_8327  DSC_8328

Ridicati cu grija pielea de pe piept si intindeti untul aromat pe toata suprafata pieptului dar si pe pulpe. Asezati pielea inapoi si apasati usor, sa se distribuie untul pe sub piele.

DSC_8324  DSC_8329 

Condimentati interiorul puiului cu sare, piper si puneti deoparte pana pregatiti umplutura.

DSC_8330

Clatiti nautul (care ar trebui sa fie moale deja) cu apa rece si asezati in strecuratoare sa se scurga bine de apa. Transferati intr-un bol impreuna cu sare, piper, ardei iute tocat , coaja la lamaie si ulei de masline extravirgin. Amestecati bine.

DSC_8333

Adaugati tot nautul in cavitatea puiului iar la final asezati si lamaia intreaga.

DSC_8335  DSC_8336

Stropiti o tava cu putin ulei de masline, asezati jumatatile de usturoi necuratat si deasupra lor puneti puiul.

DSC_8334  DSC_8337

Condimentati cu sare de mare grunjoasa, piper si stropiti cu ulei de masline.

Coaceti la 200C pentru 15 minute, scadeti temperatura la 180C si continuati sa coaceti puiul pentru alte 75-90 de minute. Dupa ce puiul e copt, scoateti nautul impreuna cu toata zeama stransa si lamaia din interior, acoperiti cu o folie de aluminiu (puiul) si lasati la odihnit pentru 10-15 minute.

DSC_8338

Scoateti miezul usturoiului copt, cu ajutorul unei linguri scoateti miezul din lamaia coapta si pasati totul cu ajutorul unei strecuratori. Amestecati pasta cu nautul, adaugati cateva linguri din zeama stransa in tava si daca doriti transformati in piure. Noi am optat sa il servim ca atare.

DSC_8344

Pofta buna.

 

Sursa.

 

Comments

comments