Tort spirala cu Tonka.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_8462

DSC_8467

DSC_8455

DSC_8508

Nu am mai pregatit un tort spirala de aprox. 4 ani, era cazul sa il pregatesc nu? Am optat pentru o crema cu pretioasele boabe de tonka.

Ingrediente 2 rulade in tava 38×28

10 oua

10 linguri zahar

10 linguri ulei

8 linguri faina

2 linguri cacao

Ingrediente crema:

600ml lapte

6 galbenusuri

2 boabe de tonka

100g zahar

40g faina

40g amidon

Picaturi de ciocolata

Extra: 100g mascarpone, 50 g nutella, picaturi de ciocolata, 6 felii foarte subtiri de portocala (se folosesc doar pentru o rulada).

 

Pregatiti pe rand ruladele. Pentru fiecare rulada folositi 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 4 linguri faina, 1 lingura pudra de cacao. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Cu o spatula incorporati galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Incorporati fiecare ingredient cu miscari lente, sa nu se lase spuma.

DSC_8425 DSC_8426 DSC_8427

Asezati feliile de portocale intr-o tava tapetata cu hartie de copt, turnati aluatul si nivelati. Coaceti la 175C pentru 16 minute. Lasati sa se raceasca in tava, fara sa o rulati.

DSC_8428  DSC_8429

Preparare crema:  Puneti la fiert laptele cu boabele rase de tonka.

DSC_8415 DSC_8416 DSC_8419

Cand incep sa apara bule pe marginea oalei, stingeti focul, puneti capacul si lasati la infuzat. Mixati galbenusurile cu zaharul pana crema se deschide la culoare, adaugati faina cu amidonul si mixati pana se incorporeaza.

DSC_8417  DSC_8418

Turnati laptele in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amestecati constant cu un tel.

DSC_8420

Transferati totul inapoi in oala si fierbeti crema pe foc mediu pana se ingroasa. Amestecati mereu in crema cu un tel!

DSC_8421  DSC_8422

Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc, asezati o folie direct pe crema si lasati sa se raceasca complet.

DSC_8424

Dupa racire intindeti crema peste foile de rulada, presarati picaturi de ciocolata si taiati in doua.

DSC_8441  DSC_8445

Rulati pe rand fiecare jumatate de rulada una dupa alta, dar lasati la urma foile cu feliile de portocala.

DSC_8442 DSC_8444 DSC_8446

Decorati partea de sus cu crema pregatita din mascarpone si nutella + picaturile de ciocolata. Daca tineti tortul in frigider peste noapte,  aroma cremei datorita boabelor de tonka se va intensifica.

Pofta buna 🙂

 

DSC_8457

 

DSC_8506

DSC_8504

Comments

comments