Nu am mai pregatit un tort spirala de aprox. 4 ani, era cazul sa il pregatesc nu? Am optat pentru o crema cu pretioasele boabe de tonka.
Ingrediente 2 rulade in tava 38×28
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
8 linguri faina
2 linguri cacao
Ingrediente crema:
600ml lapte
6 galbenusuri
2 boabe de tonka
100g zahar
40g faina
40g amidon
Picaturi de ciocolata
Extra: 100g mascarpone, 50 g nutella, picaturi de ciocolata, 6 felii foarte subtiri de portocala (se folosesc doar pentru o rulada).
Pregatiti pe rand ruladele. Pentru fiecare rulada folositi 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 4 linguri faina, 1 lingura pudra de cacao. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Cu o spatula incorporati galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Incorporati fiecare ingredient cu miscari lente, sa nu se lase spuma.
Asezati feliile de portocale intr-o tava tapetata cu hartie de copt, turnati aluatul si nivelati. Coaceti la 175C pentru 16 minute. Lasati sa se raceasca in tava, fara sa o rulati.
Preparare crema: Puneti la fiert laptele cu boabele rase de tonka.
Cand incep sa apara bule pe marginea oalei, stingeti focul, puneti capacul si lasati la infuzat. Mixati galbenusurile cu zaharul pana crema se deschide la culoare, adaugati faina cu amidonul si mixati pana se incorporeaza.
Turnati laptele in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amestecati constant cu un tel.
Transferati totul inapoi in oala si fierbeti crema pe foc mediu pana se ingroasa. Amestecati mereu in crema cu un tel!
Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc, asezati o folie direct pe crema si lasati sa se raceasca complet.
Dupa racire intindeti crema peste foile de rulada, presarati picaturi de ciocolata si taiati in doua.
Rulati pe rand fiecare jumatate de rulada una dupa alta, dar lasati la urma foile cu feliile de portocala.
Decorati partea de sus cu crema pregatita din mascarpone si nutella + picaturile de ciocolata. Daca tineti tortul in frigider peste noapte, aroma cremei datorita boabelor de tonka se va intensifica.
Pofta buna 🙂