Banana bread/ Chec cu banane.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8288

 

Inca un desert servit in seara de craciun.

Ingrediente:

3 banane foarte coapte

1/4 cana iaurt 10%/smantana (60ml)

2 lingurite extract de vanilie (10ml)

2 cani faina (260g)

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara

1/4 cana cacao.(25-30g)

3 linguri apa fierbinte

130g unt moale, 82%

1 cana zahar brut (demerara) (200g)

2 oua mari

Nuci tocate (optional)

DSC_8244 DSC_8245

Preparare: Intr-un bol se amesteca banana pisata, iaurtul si extractul de vanilie. In alt bol se cern impreuna faina, bicarbonatul, praful de copt si scortisoara.

DSC_8247

Se spumeaza untul moale cu zaharul.

DSC_8246  DSC_8250

Se adauga un ou iar dupa ce s-a omogenizat se adauga si urmatorul (e posibil sa aibe un aspect taiat, dar e in regula).

DSC_8248 

Robotul se muta pe viteza mica si se adauga cate o lingura din amestecul de banane si unul din amestecul de faina si se continua pana se termina intreaga compozitie.

DSC_8251

Intr-un bol mai micut se omogenizeaza pudra de cacao si apa fierbinte.

DSC_8252

Se imparte compozitia de banane in 2 parti egale si in una dintre ele se adauga amestecul de cacao.

DSC_8254  DSC_8255

Optional adaugam si nuci tocate.

DSC_8256  DSC_8257

Tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt (eu ud hartia pe urma o storc bine de apa, astfel se muleaza perfect in tava) si se adauga pe rand cate o lingura cu varf de aluat. Construiti doua astfel de straturi.

DSC_8253  DSC_8259

Se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Pofta buna 🙂

DSC_8285

 

Sursa.

Comments

comments