Ingrediente:
13 paste cannelloni
500g carne tocata de vita
1 capatana de usturoi
2 cepe
Ulei de masline
Unt
Sare de mare, piper, boia
Parmezan
Pentru sosul bechamel:
1L lapte fierbinte
60g unt
6-7 linguri cu varf de faina
sare, piper alb, nucsoara.
Pregatiti sosul bechamel dupa instructiunile de aici (click pe link).
Preparare: In primul rand verificati cate paste va incap in tava pe care planuiti sa o folositi. Va recomand o tava putin inalta. Fierbeti pastele in apa cu sare pentru 4 minute, scoateti pe o farfurie si ungeti-le cu putin ulei (folosind o pensula) sa nu se usuce si sa nu se lipeasca intre ele.
Intr-o tigaie incapatoare topiti un cubulet de unt impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa tocata si gatiti pentru 3-4 minute pana se inmoaie ceapa. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se evapora lichidele si se rumeneste putin. Amestecati constant incat sa se desfaca toata carnea.
Dupa ce s-a rumenit adaugati sare, piper, boia, parmezan, 5 linguri de sos bechamel si amestecati.
Umpleti tuburile de cannelloni cu amestecul de carne tocata folosind o lingurita. Pe fundul tavii turnati 1/4 din sosul bechamel, asezati cannelloni umplute si deasupra lor turnati restul de sos bechamel.
Presarati cu parmezan ras si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste deasupra. Lasati sa se raceasca putin pe urma serviti.
Pofta buna 🙂