Cookies / Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_9247

DSC_9240

 

Va prezint cele mai bune si simple fursecuri cu ciocolata si unt de arahide. Rezulta niste fursecuri crocante la exterior si gumate in interior.

Ingrediente 30 buc:

190g faina

40g pudra de roscove sau pudra de cacao

1/2 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

115g unt la temperatura camerei

100g zahar brut

100g zahar tos

60g unt de arahide

1 ou mare

1 lingurita extract de vanilie

30ml lapte

100g biscuiti tocati (am folosit biscuiti digestivi cu scortisoara)

Pentru glazura: 2 linguri unt de arahide

 

DSC_9152  DSC_9154  DSC_9155

Intr-un bol amestecati faina, pudra de roscove/pudra de cacao, bicarbonatul, sarea si puneti deoparte. Puneti untul in bolul robotului si mixati la viteza mare pentru 2-3 minute. Opriti robotul, adaugati zaharul tos, zaharul brut, untul de arahide si mixati in continuare pe viteza medie pana se incorporeaza toate ingredientele (in jur de 5 minute). Adaugati oul, extractul de vanilie si mixati pana se incorporeaza oul si rezulta un aluat cremos.

DSC_9153  DSC_9156

DSC_9157  DSC_9159

Opriti robotul, adaugati amestecul de faina si mixati pe viteza mica pana rezulta un aluat gros. Adaugati si laptele. La final aruncati in bol biscuitii tocati si mixati cateva secunde pana se distribuie uniform biscuitii. Aluatul va fi gros si lipicios.

DSC_9160  DSC_9162 

DSC_9163  DSC_9164

Acoperiti cu folie si lasati in frigider minim 1 ora sau peste noapte cum am facut si eu.

DSC_9165  DSC_9166

Scoateti aluatul intarit din frigider si formati bile din 1 lingura de aluat. Aranjati bilele de aluat in tava tapetata cu hartie de copt (sau fara, depinde de tava) lasand loc intre ele si coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 12 minute.

DSC_9221  DSC_9222

Scoateti tava din cuptor si cu o furculita aplatizati usor fursecurile calde.

DSC_9223  DSC_9224

Lasati sa se raceasca complet in tava, pe urma mutati pe un gratar si glazurati cu unt de arahide topit in cuptorul cu microunde.

DSC_9225  DSC_9231

 

Degustatorul si paznicii 🙂

DSC_9230

Pofta buna 🙂

DSC_9254 DSC_9241

DSC_9251

 

Sursa.

 

Comments

comments