Un mic rasfat pregatit pentru colegii de munca 🙂
Ingrediente 18 buc (depinde de marimea formelor):
280g faina
1/2 lingurita bicarbonat
1 si 1/2 lingurita praf de copt
50g pudra de cacao
Un praf de sare
180g zahar tos
2 oua mari
1 lingura extract de vanilie
85 ml ulei -floarea soarelui
260 ml lapte
Picaturi de cicolata
Optional capsuni
Decor: 200ml smantana pentru frisca, 200g ciocolata alba -Optional
Daca planuiti sa decorati muffins-urile, va recomand sa pregatiti crema prima data deoarece trebuie tinut in frigider minim 30 de minute. Smantana pentru frisca se bate spuma (fara sa adaugati zahar)si se pune deoparte. Topiti ciocolata alba pe baie de abur si lasati sa se raceasca complet, amestecand des cu o lingura pana ajunge la temperatura camerei. E foarte important ca ciocolata alba se fie racita complet. Daca adaugati ciocolata calda peste frisca, sunt sanse mari sa se taie. Asadar turnati ciocolata alba peste frisca batuta spuma si incorporati cu ajutorului unui tel. Tineti crema in frigider pana ii vine randul.
Preparare: Intr-un bol cerneti impreuna faina, bicarbonatul, praful de copt, pudra de cacao si praful de sare. Separat amestecati ingredientele lichide: extractul de vanilie, uleiul si laptele. Mixati ouale intregi cu zaharul pana compozitia se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. In functie de puterea robotului/mixerului poate dura 5-10 minute. Mutati robotul/mixerul pe viteza mica si incorporati ingredientele lichide. Mixati 1-2 minute. Renuntati la robot, adaugati amestecul de faina in bol peste oua si omogenizati. Nu trebuie sa insistati foarte mult, nu e nici o problema daca raman cocoloase.
Asezati hartiute in tava de muffins si umpleti-le pe 3/4 cu aluat. Optional puteti adauga fructe pudrate cu putin amidon in forme (capsuni, zmeura, mure, afine, visine) . Presarati cu picaturi de ciocolata si coaceti muffins-urile in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasati in tava 5 minute pana se racoresc putin pe urma mutati-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Muffins-urile mele s-au ales cu cate un moţ alb si bucati de capsuni.
Pofta buna 🙂