Crème Brûlée.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9758

 

Un desert incredibil de cremos, cu gust intens de vanilie. Iar acel moment in care spargi zaharul cristalizat…….de nedescris :))  Daca vreti sa pregatiti un creme brulee ca la carte, va trebuie neaparat un arzator. Reteta care ii apartine lui Gordon Ramsay este foarte simpla, cu ingrediente putine.

Avem nevoie de:

1 pastaie de vanilie

130ml lapte gras (minim 3,5%)

300ml smantana pentru frisca (35%)

4 galbenusuri

Un praf de sare

40g zahar

4 linguri zahar vanilat

 

Preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti pe foc laptele, smantana si bobitele din pastaia de vanilie. Lasati pe foc mic pana aproape incepe sa fiarba. Veti observa ca incep sa apara bule de aer pe marginea vasului.

DSC_9695  DSC_9696

Intre timp spumati galbenusurile, praful de sare si 40g zahar. Mutati robotul pe viteza mica si turnati laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri.

DSC_9697  DSC_9698  DSC_9699  DSC_9700

Strecurati crema (asta ajuta sa eliminati toate impuritatile ramase de la pastaia de vanlie) si impartiti in 4 vase ramekin pe care le asezati intr-o tava adanca. Turnati apa fierbinte in tava pana vasele sunt acoperite pana la jumatate de apa. Transferati cu foarte mare grija tava in cuptor si coaceti pentru 25-30 de minute.

DSC_9701 DSC_9702 DSC_9705

Scoateti vasele din apa si lasati sa se raceasca complet pe un gratar. Tineti crema in frigider 4-5 ore sau peste noapte. A doua zi presarati o lingurita de zahar vanilat peste crema si cu ajutorul unui arzator caramelizam zaharul pana capata o culoare auriu-maronie. Lasati 5 minute sa se raceasca si sa se intareasca zaharul pe urma serviti.

DSC_9727

Daca nu aveti arzator asezati vasele in cuptor pe raftul de sus si porniti functia grill la viteza maxima. Stati cu ochii in permanenta pe cuptor. Sunt suficiente 1-2 minute sa se caramelizeze zaharul.

Pofta buna 🙂

DSC_9751

Comments

comments