Ingrediente:
- 5 albusuri
- 280g zahar tos
- 2 lingurite amidon
- 2 lingurite zeama de lamaie sau otet
- 85g + 3-4 linguri fulgi de nuca de cocos deshidratata
- 500ml smantana pentru frisca
- Fructe de padure (am folosit visine, zmeura, afine, mure,capsuni congelate pe care le-am lasat la dezghetat pe mai multe hartii de bucatarie)
- Pt topping ciocolata topita si seminte de rodie
Preparare: Preincalziti cuptorul la 120C si tapetati o tava 38×28 cu hartie de copt. Albusurile se bat spuma pe viteza mare pentru 5 minute pana rezulta o bezea tare. Adaugati zaharul tos treptat si mixati in continuare pana se topeste zaharul pentru aprox.10-15 minute, pana rezulta o bezea teapana si lucioasa. Luati intre degete putina bezea, daca nu se simt granule de zahar e perfect si puteti adauga amidonul si zeama de lamaie. Mai mixati cateva secunde.
Cu o spatula incorporati 85g nuca de cocos pe urma intindeti bezeaua in tava si presarati deasupra nuca de cocos. Coaceti pentru 1 ora, stingeti focul dar nu deschideti usa si lasati in continuare in cuptor pentru 1 ora sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul de bezea in 2 parti egale. Daca nu pregatiti imediat tortul, tineti bezeaua intr-o cutie inchisa ermetic, in bucatarie. Rezista chiar si cateva saptamani. Daca nu planuiti sa pregatiti un tort, rupeti blatul in bucati si serviti.
Cu 1-2 ore inainte de servire bateti smantana pentru frisca spuma (fara sa adaugati zahar), intindeti-o peste un blat de bezea, aranjati fructele si acoperiti cu al doilea blat. Decorati cu ciocolata topita si seminte de rodie.
Va recomand sa taiati tortul cu un cutit zimtat si sa nu va obositi sa folositi lingurita, e mai usor sa va ajutati de maini :))