O reteta numai buna cand sunteti pe fuga sau in intarziere cu masa 🙂
Ingrediente 2 portii:
300g cubulete de bacon
3-4 felii subtiri de bacon
4-5 catei de usturoi feliati foarte subtire
500ml smantana pentru frisca (puteti folosi si smantana pentru gatit)
Sare si piper alb
Spaghete 300g
Parmezan ras
Preparare: Puneti la fiert apa cu sare pentru paste. Rumeniti cubuletele de bacon pana devin aurii, fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Aproape de final adaugati feliile de usturoi si amestecati pt 1 minut sa nu se arda. Turnati smantana pentru frisca, adaugati sare, piper alb si lasati la fiert pe foc mic pana se ingroasa putin. In timp ce fierbe sosul prajiti feliile de bacon pana se rumenesc pe ambele parti si puneti deoparte. Intre timp spaghetele s-au fiert al dente asadar le scoateti cu un cleste din apa fierbinte si le adaugati direct in tigaia cu sos si amestecati. Nu trebuie sa va chinuiti prea mult cu scursul pastelor, apa care se scurge de pe spaghete face bine la sos 🙂
Impartiti spaghetele in 2 farfurii, presarati deasupra feliile de bacon prajite si rupte bucatele + parmezan ras si serviti imediat cu mare pofta 🙂
Piticul a fost la fel de incantat 🙂