Piept de rata cu bulgur, merisoare, dovlecei si ardei.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0181

Ingrediente pentru 2 persoane:

Piept de rata (2 buc)

Sare de mare grunjoasa

Piper

Pentru garnitura:

O cana de 200ml bulgur

1 dovlecel tanar taiat in doua si feliat subtire (cu mandolina)

1 ardei rosu taiat in 2 si feliat subtire (cu mandolina)

1/2 cana de merisoare

Sare, piper

Unt.

Preparare: Scoateti pieptul de rata din frigider cu 30 de minute inainte si lasati as ajunga la temperatura camerei.

Puneti bulgurul intr-un vas mai mare si turnati peste apa fierbinte cu putina sare. Puneti deasupra un capac si lasati la hidratat pentru 10 minute (nu  mai mult ca se inmoaie prea tare). Rasturnati compozitia vasului intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de apa.

DSC_9519

Stergeti bine bucatile de piept cu un servetel de hartie pe urma crestati pielea (fara sa taiati si carnea) cu un cutit foarte ascutit. Condimentati cu sare si piper.

DSC_0166  DSC_2207

Puneti carnea cu pielea in jos in tigaia rece (NU adaugati nimic in tigaie), asezati deasupra o farfurie iar deasupra ei o greutate. Eu apelez la mojar mereu. Abia acuma aprindeti focul (mediu) si prajiti pieptul de rata pentru 5 minute. Dupa ce a expirat timpul luati greutatea si farfuria jos, intoarceti pieptul de rata pe partea cealalta si gatiti pentru 3 minute. La final intoarceti din nou pieptul si gatiti pe partea cu pielea pentru alte 3 minute. Lasati sa se odihneasca pe o farfurie pentru 5 minute, pe urma feliati si serviti imediat.

DSC_2210 DSC_0167 DSC_0170

In timp ce se prajeste pieptul de rata pregatiti garnitura. Intr-o tigaie puneti 1-2 linguri de unt, dovleceii, ardeiul, merisoarele si sotati la foc mediu pentru 5 minute pana se inmoaie putin legumele si merisoarele si se evapora apa. Adaugati bulgurul scurs, unt, sare, piper si gatiti pentru 2-3 minute amestecand mereu. Atat.

DSC_0168 DSC_0171 DSC_0174

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments