Cum as putea descrie acest tort? Singurul cuvant care imi vine in minte este Cremos, foarte cremos! Ca e si gustos nici nu mai are rost sa mentionez. Daca as fi avut visine in alcool, iesea o nebunie si mai mare. Asadar daca detineti asa ceva folositi cu incredere, dar atunci inlocuiti crema de whiskey cu visinata.
Ingrediente blat umed,19cm diametru:
57g unt
125ml apa
62ml ulei
30g cacao
150g zahar
140g faina cernuta
60ml iaurt grecesc
1 ou
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet(se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)
Ingrediente crema:
500g mascarpone
200g smantana pentru frisca 32%
200g crema de ciocolata alba ( sau ciocolata alba topita si adusa la temperatura camerei)
3-4 linguri crema de whiskey (optional)
3-4 linguri picaturi de ciocolata
Visine (eu am avut congelate)
Preparare: In primul rand pregatiti blatul. Modul de preparare al blatului il gasiti accesand linkul de aici.
Cat timp se coace blatul, pregatiti crema. Smantana pentru frisca se bate spuma. Adaugati branza mascarpone si mixati pe cea mai mica viteza pentru cateva secunde. Adaugati pe urma crema de ciocolata alba, mixati din nou pentru cateva secunde. La final adaugati crema de whiskey pe urma impartiti crema in 2. O parte o lasati asa (se foloseste pt decor) iar in cealalta incorporati picaturile de ciocolata. Mutati cremele in frigider pana le vine randul. Insist sa mixati crema cat mai putin si pe viteza foarte mica. Riscul sa se taie este foarte mare daca se mixeaza prea mult.
Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiati „burta” si daca doriti transformati-o in cake pops. 🙂
Acum urmeaza partea mai „grea” ca sa zic asa. Deoarece crema nu contine gelatina si e destul de cremoasa, se inmoaie destul de repede. Nu curge dar va poate da batai de cap. Asadar e foarte important sa va miscati cat mai repede. Intindeti putina crema peste blat pe urma aranjati visinele. Adaugati si restul cremei cu picaturile de ciocolata si nivelati. Daca s-a inmuiat prea tare crema, mutati in frigider pt 20 de minute pe urma decorati. Puneti cealalta jumatate de crema intr-un pos cu un varf rotund si decorati dupa bunul plac. La fel trebuie sa va miscati foarte repede deoarece caldura emanata de maini va inmuia crema. Cel mai bine este sa puneti doar jumatate din cantitatea de crema in pos, restul sa ramana in frigider.
Eu am decorat cu petale. Va atasez si poze cu metoda folosita.
Pofta buna 🙂