Popovers.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0387

DSC_0408

 

Popovers varianta sarata, potriviti pentru micul dejun. Se pregatesc usor si sunt foarte gustosi. Dar totusi ce sunt? Un fel de gogosi cu miez gol, pregatit din aluat de clatite in care mai adaugam putin cas.

Ingrediente:

260g faina cernuta

1 lingurita sare

500ml lapte fierbinte

4 oua

100g cas proaspat, zdrobit cu furculita

Preparare: Asezati o tava cu 12 muffins in cuptor si preincalziti-l la 180C.

Ouale se bat spuma impreuna cu sarea pentru 2-3 minute dupa care se adauga laptele in fir subtire mixand in continuare. Adaugati casul si la final incorporati treptat faina . Continuati sa mixati pt 1 minut. Scoateti tava fierbinte de muffins din cuptor, pulverizati sau ungeti rapid fiecare adancitura cu ulei si umpleti-le de tot cu compozitie. Coaceti pentru 15 minute, rotiti tava 180 grade si continuati sa coaceti pentru 25-30 de minute. Deoarece mi se parea ca nu sunt suficient de uscati, i-am mai copt la 150C pentru 10 minute. Eu va recomand ca dupa cele 30 de minute sa gustati unul, si daca nu vi se par suficient de uscati, scadeti temperatura si mai coaceti pentru cateva minute. Oricum are miezul usor umed datorita casului. Serviti imediat cat sunt calzi si crocanti.

Rezulta 14 bucati. Cum nu a incaput toata compozitia in cele 12 forme, am copt 2 in forme de silicon.

DSC_0380 DSC_0381 DSC_0384

Noi i-am servit cu ochiuri si felii de bacon prajit 🙂

DSC_0398

DSC_0403

DSC_0405

Piticot si el incantat 🙂

DSC_0415

 

Sursa.

 

 

Comments

comments