Inca o reteta senzationala marca Lorraine Pascale. De cateva saptamani am cumparat o cutie de ricotta si am uitat de ea prin frigider. Si cum rasfoiam saptamana trecuta cartea lui Lorraine, am dat de acest chesecake. Norocul meu a fost sa am toate ingredientele necesare pt a-l putea pregati. Si ce noroc pe capul meu. A iesit un cheesecake foarte aromat, cremos si vanilat 🙂
Ingrediente:
50g unt 82%
200g biscuiti digestivi (am folosit cu scortisoara)
450g crema de branza (am folosit goldessa din lidl)
250g ricotta
150ml smantana pentru frisca
3 oua medii
125g zahar tos
2 si 1/2 linguri amidon de porumb
1 pastaie de vanilie
Preparare: Preincalziti cuptorul la 150C pe ventilatie. Tapetati baza unei tavi cu inel de 23cm cu hartie de copt. Adaugati biscuitii intr-un blender si mixati pana se sfarama de tot. Adaugati untul topit si continuati sa mixati pt cateva secunde. Rezulta o baza de biscuiti destul de sfaramicioasa care se adauga in tava si se taseaza bine cu ajutorul unui pahar. Mutati tava in frigider pana pregatiti umplutura.
Asezati in bolul mixerului crema de branza, ricotta, smantana pentru frisca, ouale, zaharul, amidonul, bobitele din pastaia de vanilie si mixati pe viteza medie pentru 2-3 minute. Turnati amestecul in tava peste biscuiti si coaceti pentru 45 de minute. Daca miscati tava, mijlocul trebuie sa fie gelatinos inca. Lasati in cuptorul intredeschis sa se raceasca pentru 1 ora (asta ajuta sa nu crape suprafata). Fie serviti asa caldut fie mutati in frigider peste noapte si serviti a doua zi. Eu oricand prefer un cheesecak rece. 🙂
Pofta buna 🙂
Reteta Lorraine Pascale- How to be a better cook.