Tarta Tatin cu rosii cherry, busuioc si crema de branza.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0772

DSC_0782

Prima mea tarta tatin, eu zic ca a iesit destul de bine. Iar gustul trebuie sa recunosc ca m-a surprins……placut binenteles. Se prepara destul de usor si rapid daca optati pentru foietaj cumparat. Desi eu va recomand sa il pregatiti si pe acesta in casa deoarece nu se compara gustul unui foietaj gata cumparat si cel pregatit in casa cu unt.

Ingrediente pt o forma de 26cm:

500g foietaj, decupat intr-un cerc de 26cm diametru(aici aveti reteta pt cel pregatit in casa)

800g rosii cherry

20g unt

1 lingura zahar brut

Sare, piper, ierburi de provence, oregano

Ulei de masline

Un ou batut

Frunze de busuioc verde

50g crema de branza

Preparare: Preincalziti cuptorul la 200C. Topiti untul impreuna cu zaharul brut si adaugati rosiile bine spalate. Adaugati sare, piper, ierburi de provence, oregano, stropiti rosiile cu ulei de masline si gatiti-le la foc iute pentru 2-3 minute agitand tigaia de cateva ori.

DSC_0755  DSC_0756

Mutati rosiile in tava si asezati deasupra lor foietajul pe care il apasati bine pe margini. Ungeti foietajul cu ou batut, presarati ierburi de provence si intepati de cateva ori cu un cutit.

DSC_0759 DSC_0760 DSC_0761

Coaceti pentru 20 de minute sau pana se umfla foietajul si se rumeneste. Lasati 15-20 de minute sa se raceasca pe blat pe urma asezati deasupra tavii o farfurie suficient de mare si scurgeti tot lichidul care s-a strans in tava. Rasturnati tarta cu grija pe farfurie. Stropiti cu ulei de masline extravirgin, presarati cu oregano si decorati cu frunze de busuioc si crema de branza.

DSC_0764  DSC_0766

Bucatile ramase de foietaj se le ungeti cu ou, presarati parmezan, seminte si la copt cu ele.

DSC_0762  DSC_0767

 

Pofta buna 🙂

DSC_0773

 

Comments

comments