Tagliatelle cu pesto de busuioc.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_1548

Iubesc pastele sub orice forma sau culoare, dar asta se stie de mult. Astazi mi-am „macelarit” busuiocul sa prepar acest pesto care a iesit nemaipomenit de gustos.

Ingrediente pt 2 persoane:

220g tagliatelle din grau dur

30g frunze de busuioc verde

3-4 linguri parmezan ras

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

1 fir mic de usturoi verde (sau 2 catei  de usturoi)

Cateva fire de chivas (optional)

Sare si ierburi de provence

1 lingura muguri de pin

DSC_1540

Preparare: Puneti apa cu sare la fiert si fierbeti pastele al dente (al dente da? Nu terci! ) Intre timp pregatim sosul de busuioc. Frunzele de busuioc, usturoiul verde si chivas-ul se spala si se sterg usor cu un prosop. Toate ingredientele se adauga intr-un tocator mic (al meu are 500ml) si se transforma in pasta. Puteti folosi cu incredere si un mojar. Daca sosul vi se pare prea gros mai adaugati ulei de masline. Gustati sosul si la nevoie mai adaugati sare.

DSC_1536 DSC_2506 DSC_1543

Dupa ce au fiert pastele se scurg de apa (NU se spala cu apa! ) si imediat se adauga sosul peste ele si se amesteca cu grija sa nu se rupa (nu se mai pun pe foc).

DSC_1544

Presarati putin parmezan deasupra si serviti. Se pot servi si reci.

Pofta buna 🙂

DSC_2513

Piticot flamand.

DSC_1557

 

 

Comments

comments