Iubesc pastele sub orice forma sau culoare, dar asta se stie de mult. Astazi mi-am „macelarit” busuiocul sa prepar acest pesto care a iesit nemaipomenit de gustos.
Ingrediente pt 2 persoane:
220g tagliatelle din grau dur
30g frunze de busuioc verde
3-4 linguri parmezan ras
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
1 fir mic de usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)
Cateva fire de chivas (optional)
Sare si ierburi de provence
1 lingura muguri de pin
Preparare: Puneti apa cu sare la fiert si fierbeti pastele al dente (al dente da? Nu terci! ) Intre timp pregatim sosul de busuioc. Frunzele de busuioc, usturoiul verde si chivas-ul se spala si se sterg usor cu un prosop. Toate ingredientele se adauga intr-un tocator mic (al meu are 500ml) si se transforma in pasta. Puteti folosi cu incredere si un mojar. Daca sosul vi se pare prea gros mai adaugati ulei de masline. Gustati sosul si la nevoie mai adaugati sare.
Dupa ce au fiert pastele se scurg de apa (NU se spala cu apa! ) si imediat se adauga sosul peste ele si se amesteca cu grija sa nu se rupa (nu se mai pun pe foc).
Presarati putin parmezan deasupra si serviti. Se pot servi si reci.
Pofta buna 🙂
Piticot flamand.