Tagliatelle cu sos de unt si salvie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_1621

Ingrediente pt 1 persoana + 1 copil:

150g Tagliatelle din grau dur sau orice alt tip de paste

30g unt 82% (nu  folositi unt mai slab)

8 frunze mari de salvie

3/4 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa

2 catei de usturoi (facut pasta)

Sare (eu folosesc un amestec de sare de mare+ierburi de provence)

3-4 linguri de parmezan ras

DSC_1587

Preparare: Fierbeti pastele al dente in apa cu sare. Intre timp pregatiti sosul. Topiti untul intr-o oala de inox (nu folositi o oala inchisa la culoare deoarece este nevoie sa urmariti culoarea untului) si continuati sa o gatiti pe foc mic pana se inchide la culoare si solidele din lapte se transforma in mici graunte de culoare maro.  Amestecati constant cu o lingura de lemn si atentie mare sa nu o ardeti.

DSC_1588  DSC_1590

Adaugati salvia rupta bucati, pasta de usturoi, amestecati rapid si luati oala de pe foc.

DSC_1620 DSC_1592 DSC_1593

Adaugati zeama de lamaie si amestecati bine. Puneti deoparte pana se fac pastele.

DSC_1594

Strecurati pastele fierte (nu le spalati da?) si retineti in jur de 100ml ml din apa in care au fiert. Adaugati sosul in oala peste paste impreuna cu parmezanul, sare dupa gust, apa retinuta si puneti inapoi pe foc pentru 2-3 minute amestecand cu grija sa nu zdrobiti pastele. Serviti imediat.

DSC_1595  DSC_1597

Pofta buna 🙂

DSC_1601

 

Reteta Mario Batali

 

 

Comments

comments