Ingrediente pt 1 persoana + 1 copil:
150g Tagliatelle din grau dur sau orice alt tip de paste
30g unt 82% (nu folositi unt mai slab)
8 frunze mari de salvie
3/4 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 catei de usturoi (facut pasta)
Sare (eu folosesc un amestec de sare de mare+ierburi de provence)
3-4 linguri de parmezan ras
Preparare: Fierbeti pastele al dente in apa cu sare. Intre timp pregatiti sosul. Topiti untul intr-o oala de inox (nu folositi o oala inchisa la culoare deoarece este nevoie sa urmariti culoarea untului) si continuati sa o gatiti pe foc mic pana se inchide la culoare si solidele din lapte se transforma in mici graunte de culoare maro. Amestecati constant cu o lingura de lemn si atentie mare sa nu o ardeti.
Adaugati salvia rupta bucati, pasta de usturoi, amestecati rapid si luati oala de pe foc.
Adaugati zeama de lamaie si amestecati bine. Puneti deoparte pana se fac pastele.
Strecurati pastele fierte (nu le spalati da?) si retineti in jur de 100ml ml din apa in care au fiert. Adaugati sosul in oala peste paste impreuna cu parmezanul, sare dupa gust, apa retinuta si puneti inapoi pe foc pentru 2-3 minute amestecand cu grija sa nu zdrobiti pastele. Serviti imediat.
Pofta buna 🙂
Reteta Mario Batali