Un desert simplu si rapid de pregatit……cat ai spune Rulada. Pregatit in special pentru pitic, savurat si de cei mari.
Ingrediente Dulceata:
200g capsuni si visine
1 lingura zahar brut
Fructele congelate se taie in 4, se pun pe foc mic cu zaharul si se amesteca constant pana se ingroasa totul(aprox 15 minute). Cu ajutorul blenderului vertical se transforma in pasta. Se pune in frigider pana pregatim rulada.
Ingrediente Rulada:
3 oua
3 linguri zahar brut
3 linguri ulei
3 linguri faina
Sos:
1:1 ciocolata si smantana pt frisca care se topesc pe baie de abur.
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Cu o spatula se incorporeaza pe rand cu miscari lente galbenusurile, apoi uleiul si la final faina cernuta.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mica(28×20), se niveleaza aluatul si se coace la 175 grade pt fix 15 minute. Se lasa in tava sa se raceasca (nu se ruleaza).
Rezulta o rulada foarte elastica care nu se rupe la rulare.
Se elimina hartia de copt, se distribuie uniform dulceata si se ruleaza.Se poate servi imediat.
Se portioneaza si optional se adauga sosul de ciocolata.
Pentru pitici varianta simpla, fara sos.
Micul degustator, 20 de luni.