Tarta cu mascarpone si fructe.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_1910

DSC_1909

DSC_1914

Ingrediente tarta 26cm:

225g faina integrala de grau (puteti folosi si faina alba)

75g unt rece taiat cubulete

Un praf de sare

30g miere

1 ou

1-2 linguri apa rece

Ingrediente crema:

250g mascarpone

250g ricotta (sau puteti folosi aceasi cantitate de frisca naturala batuta spuma)

1 lingurita extract natural de vanilie

Biscuiti oreo (optional)

Fructe pt decor: capsuni, cirese, ananas sau alte fructe dupa preferinta

DSC_1836

Preparare: Prima data se pregateste aluatul de tarta. Toate ingredientele in afara de apa se pun intr-un blender si se mixeaza cate 2-3 secunde deodata, pana aluatul incepe sa se lege. Se adauga 1 lingura de apa si se mai mixeaza pentru 3-4 secunde. Daca strangeti aluatul in mana trebuie sa isi pastreze forma. Daca e prea uscat sau se sfarama se adauga inca 1 lingura de apa. Rasturnati aluatul pe blat si framantati usor timp de cateva secunde, dupa care ii dati o forma rotunda si inveliti in folie alimentara. Se tine in frigider pentru 30 de minute.

DSC_1829 DSC_1831 DSC_1833 DSC_1835

Dupa cele 30 de minute intindeti o foaie de aprox. 3mm pe care o asezati in forma de tarta. Decupati marginile daca doriti o tarta perfect dreapta. Eu am lasat-o asa neuniforma cum era. Aluatul de tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 de minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

DSC_1839 DSC_1840 DSC_1842

DSC_1852

Pentru crema mixati mascarponele cu ricotta (sau frisca) si extractul de vanilie pentru 1 minut cu robotul/mixerul setat pe viteza mica. Gustati crema si daca vi se pare prea acrisoara adaugati zahar pudra dupa gust.

DSC_1837  DSC_1855

Asamblare: Intindenti 1/3 din crema peste aluatul de tarta racit, asezati biscuitii oreo dupa care adaugati crema ramasa si nivelati. Ornati cu fructe si mutati tarta in frigider pentru cateva ore sa se inmoaie biscuitii oreo. Daca nu ati folosit biscuiti tarta se poate servi imediat.

DSC_1856  DSC_1857

Pofta buna 🙂

 

DSC_1900    DSC_1869

DSC_1877

 

Sursa aluatului de tarta: Lorraine Pascale- A lighter way to bake.

Comments

comments