Ingrediente tarta 26cm:
225g faina integrala de grau (puteti folosi si faina alba)
75g unt rece taiat cubulete
Un praf de sare
30g miere
1 ou
1-2 linguri apa rece
Ingrediente crema:
250g mascarpone
250g ricotta (sau puteti folosi aceasi cantitate de frisca naturala batuta spuma)
1 lingurita extract natural de vanilie
Biscuiti oreo (optional)
Fructe pt decor: capsuni, cirese, ananas sau alte fructe dupa preferinta
Preparare: Prima data se pregateste aluatul de tarta. Toate ingredientele in afara de apa se pun intr-un blender si se mixeaza cate 2-3 secunde deodata, pana aluatul incepe sa se lege. Se adauga 1 lingura de apa si se mai mixeaza pentru 3-4 secunde. Daca strangeti aluatul in mana trebuie sa isi pastreze forma. Daca e prea uscat sau se sfarama se adauga inca 1 lingura de apa. Rasturnati aluatul pe blat si framantati usor timp de cateva secunde, dupa care ii dati o forma rotunda si inveliti in folie alimentara. Se tine in frigider pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute intindeti o foaie de aprox. 3mm pe care o asezati in forma de tarta. Decupati marginile daca doriti o tarta perfect dreapta. Eu am lasat-o asa neuniforma cum era. Aluatul de tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 de minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru crema mixati mascarponele cu ricotta (sau frisca) si extractul de vanilie pentru 1 minut cu robotul/mixerul setat pe viteza mica. Gustati crema si daca vi se pare prea acrisoara adaugati zahar pudra dupa gust.
Asamblare: Intindenti 1/3 din crema peste aluatul de tarta racit, asezati biscuitii oreo dupa care adaugati crema ramasa si nivelati. Ornati cu fructe si mutati tarta in frigider pentru cateva ore sa se inmoaie biscuitii oreo. Daca nu ati folosit biscuiti tarta se poate servi imediat.
Pofta buna 🙂
Sursa aluatului de tarta: Lorraine Pascale- A lighter way to bake.